If you would see me now, what would you say. Let me go or ask me to stay?

Godmorgon! Igår jobbade jag 12-16 på rema och 16.30-22.30 på Deli. Pumpade Ipren och körde på.
Fick prova på en stängning med Jessika F. Tur man har sköna kollegor! Vi pratade och skrattade bort hela kvällen och på Rema trivs jag som tusan, så där bara rullar tiden iväg.
Fick med mig lite gott hem från Deli och somnade rätt sent... Nu, 3,5h sömn senare är jag vaken för ett 8-16 pass på rema. Dags att använda extrabatterierna och ta någon Ipren. Ska bli så fruktansvärt skönt med helg klockan 4 idag! Vi hörs!


Jobba jobba jobba

Hej Igen el bloggisch! 
Så, vad händer i livet? Mestadels jobb just nu. Jobbade 06-13.10 på Deli i Tisdags (utan rast!!), började sen på Rema 13.30-18.30. Bad då om en lunchrast ridekt när jag kom. Bästa Knut lät mig äta innan jag började. Käkade på 10 min sen jobbade jag. Alltså min enda rast under en 12-timmars arbetsdag. SkönT. 
Hemma hade grabbarna serverat maten på bordet (Iochförsig på mina order, men ändå). Robin (Grabbarnas vän) hängde här hela kvällen och jag kom nog itne i säng förrän halv 2?
 
Idag onsdag har jag jobbt på Rema 11-15.30, sprungit hem, kastat i min mat å sprungit till bussen. Mötte upp Frida och Sophie, kollergorna på Deli och åkte på Kurs på huvudkontoret 17-21. Där har ni mina dagar. Har förresten grymma kollegor! Tjejerna på Deli är hur härliga som helst! Frida och Sophie ska förresten komma hit på fest på fredag. Så pepp! 
Och Rema bara älskar jag också. Trivs skitbra och har härliga kollegor. Känns så jävla bra!
 
Förövrig ringde dom från ett till jobb igår och frågade om jag ville börja jobba i en butik hos dom. Har nu alltså tackat nej till 2 jobb här i Oslo, och jobbar på 2 andra. Allt detta på 3 veckor. De går bra nu. 
 
En annan sak jag bara vill tällägga är att från förra fredagen till nu på fredag, har jag jobbat 58,5 timmar. Är alltså anstäld för 22timmar/vecka. De går som sagt rätt bra nu. 
Jag har enligt avtal 12 timmar/vecka på Rema, men efter denna period, fre-fre kommer ja att ha jobbar ihop 35,5 timmar där och resten på Deli. Cash is king. Men Linnea är trött. Och påväg att bli sjuk. Så idag har jag köpt klementiner för att proppa i mig c-vitamin. Och nu ska ja sova. Godnatt. 
 
Två av veckans måltider på jobbet. Ni ba: Aha, intresseklubben antecknar. Jag ba: bra. detta är viktig info.

Thats how you won my heart

Lyckade sova ca 4 timmar innan jag jobbade 8-16 på rema idag. På jobbet gick de kanon, men när jag väl kom hem va ja typ död.
Nu ligger ja här i sängen, å ska sova. Klockan är 20.21, tror inte ja har somnat innan halv 2 sen studenten...
Men imorgon börjar jag klockan 06 och jobbar till 18.30, så sömn är allt jag behöver just nu! Godnatt!


Stars shine above your glory

Nu har jag precis mejlat iväg min önskelista till mor min. (av far har jag redan fått min julklapp, SHM-biljetten. Bästa) Och kikat solsidan med mina härliga roomies. Nu är vi åter samlade.
Det vankas jobb klockan 8 imorgonbitti, så nu, 01.50 pluggar jag in koder till olika frukter i kassan. Bra framförhållning. Godnatt.


Se på horisontens raka linje

Har varit över till Malin, Sanna och Amanda. Hämtat lite grejer och kikat hur dom bor, kul!
Skypade sen med familjen och kikat mitt schema. Och vet ni, de ser nog ut som att jag kommer hem över jul trots allt!
Så nu har jag börjat skriva önskelista som ska skickas hem till familjen. Julklappar är typ de bästa!
Måste börja köpa sånt också. Älskar de!


Identitet

Igår när jag gick hem från jobbet kom jag på mig själv med att gå och le likt ett stort fån. Livet är inte så pjåkigt ändå. Det känns så kul att vara här och leva ett liv på egen hand. Och igår kände jag verkligen att jag fick en identitet här i Oslo. Folk börjar veta vem man är, man är någon liksom.
Jag har superfina kollegor. Jag pratade och skrattade med tjejen på jobbet hela dan. Och de känns så kul att man börjar lära känna folk här. Att osloborna vet vem man är.
Sen svängde jag in på mitt andra jobb, Rema, påväg hem från Deli. Skulle handla fil och direkt när jag kliver innanför dörrarna ropar mina kollegor där "Hej Linnéa". Dom frågade hur de gått på Deli osv.
Känns lite konstigt att man blir så glad över det, men här har man liksom inte varit någon innan. Man har äntligen fått en plats här i samhället. Man har fått en identitet, lite så kan man beskriva det.

Att man börjar komma in i livet här och börjat jobba känns otroligt bra. Hoppas de fortsätter lika, om inte bättre!


Vi sågs och mitt hjärta de brann, de va en tid sen inte sant

Idag sov vi ända till 1. Så jävla viktig sovmorgon. Sen har dagens stora projekt varit att storatäda hela lägenheten. Alltså verkligen överallt. Så nu är det fint och fräscht igen!
Kvällens plan blir en prommis bort till ett par kompisar, färga cattas hår, skypa med familjen och kika film.
Sen måste jag sova. En riktig helvetesvecka med jobb väntas...

Dagens bild blev på mig och Sabbis, när vi för 1 vecka sen likt två teletubbies vandrade omkring på Oslos gator.


All around the world

Mitt första pass på Deli ägde rum idag. En sak jag inte rekommenderar är att ha 2 upplärningar samtidigt. Typ som nu, dagarna efter varandra. Huvudet är så överfullt med information. Och alla dessa koder. Jises! Matvaror har olika koder på Rema, kakorna andra på Deli. Och om vi säger såhär, bananer har en kod på Rema och en annan på Deli. Förstår ni sifferkaosen i skallen? 
Hela natten drömde jag om siffor roch blippande av varor. 
 
Hur som, Deli var superkul! Härliga tjejer jag jobbar med och trevlig miljö. Lite svårt med de norska namnen på maträtter osv i kombination med koder och lyckas höra vad dom säger. Men det ska nog gå vägen! 
Idag igen arbetade jag och Catta om varandra. Jag 12-18 och hon 17-23. 
Passade på att skypa med Fia, ta en lång dusch och göra hemmagjord pizza tills Catta kom hem. Och snacka om att jag var hungrig vid 23.30 tiden, då jag inte ätit nåt sen frukost vid 11 på morgonen.... Åter igen jises!
 
Så nu har vi hängt, Catta pysslat med sin nya telefon (Btw så äre typ halva priset på alla telefoner här jämfört med Svergie. Asså Iphones, allt. Helt sjukt ju!) ätit och beställt biljetter till SHM. Galet kul!!
 
Dag 1 på Deli och även dagens outfit därå bloggish
 
Grabbar, den 22 dec ses vi!

SHM

Det är lördagnatt. Klockan är 02. Vi är nykter. OCH CATT OCH JAG HAR JUST BESTÄLLT EN SWEDISH HOUSE MAFIA BILJETT! 
Haha vi är ungefär lika chockade som ni är... Men den 22/12 här i Oslo, då jävlar!

Bleeding from walking the night in your shoes

Äntligen kom Catta hem och gjorde mig sällskap. Lite ensamtid utan den manliga delen av familjen. Choklad, baguette, skype med Fia och I taket lyser stjärnorna. Lite tårar på det. Ja, de va min fredag. Nu ska jag snart krypa ner, det vankas jobb 12-18 imorgon igen. Men denna gången på Deli. Godantt.

Ensam är stark?

Det är typ första gången jag är själv på 3 veckor.
Då SKA man gå på toa med öppen dörr.
Spela sin favoritmusik liiiiite för högt och dansa så fult man kan.
Och sjunga ännu fulare.
Precis vad jag gjort.
Men nu då? Jag har glömt bort hur man är själv. Hur gör man??
Ibland kan man känna att man behöver lite ensamtid när man bor med 3 roomies, så tätt inpå varandra. Men nu, när jag väl är själv så saknar jag ju dom alla 3!! De va inte så kul att vara ensam ändå..Bleeding from walking the night in your shoes

 
Dagens outfit á la Rema 1000. 

Standing in the hall of fame

Hej fredag! 
Imorse drog grabbarna iväg till Uddevalla över helgen och jag traskade iväg till Rema, där jag skulle skriva på arbetskontrakt. Snabbt och enkelt trodde jag. Planen var sen att möta upp Catta på stan och sen klippa mig hos Martina. Det ändrades snabbt då jag fick hoppa in och jobba direkt. 12-18 blev mitt första pass, som endast bestod av kassan. Snacka om att huvudet är slutkört då jag redan efter 1 timme fick stå själv i kassan, med fullt ös av hungriga norskar. Så mycket koder för alla frukter och så mycket svåra ord. Jag menar, jag vet ju inte ens vad purjolök heter på norska, hur ska jag då hitta koden? Men det var riktigt kul och arbetskamraterna verkade super! Alla var så himla trevliga och hjälpsamma! 
 
Hemma möttes jag av en tom lägenhet eftersom Catta även hon arbetar sitt första pass ikväll. Skypade med Emma, Stina, ida, Tobias och Brorsorna. Emma&Stina och Co. är i Gävle nu över helgen. Mina hjärtan. Känns lite konstigt, nu när jag sitter här. Saknar dom alla. Men jag fick iallafall skypa med dom ett tag. 
Fredagsmiddag i form av köttbulalr & mackisar. Jävlar vilken brakmiddag! 
Med mig från jobbet köpte jag 2 stora chokladkakor, en till mig och en till Catta som jag tänkte överraska henne med när hon slutar. Så nu sitter jag här, med tända ljus och inväntar henne som slutar om 1 timme. Hoppas vi orkar med en film innan vi däckar. (Redan hunnit somna på soffan en halvtimme sen jag kom hem) Ha en fin fredag!
 
 

Jobba i Oslo

Det känns så skönt att äntligen ha 2 jobb. Det var de som var de osäkra när man åkte hit. Men Oslo har definitivt levererat. Det är alltså 2 deltidsjobb som jag ska försöka pussla ihop.
 
Rema 1000, matbutiken jag nu fått jobb på, var det första stället jag lämnade mitt cv på. Butikschefen hade sen ringt samma vecka fick jag reda på lite senare, men som ni kanske minns hade jag en massa problem med mitt simkort då, så jag kunde inte ta emot något samtal. 
Men när jag var in och handlade mat där i tisdags, i princip glömt bort att jag ens lämnat cv där, så kommer butikschefen fram till mig och säger att han har försökt ringa mig. Jag förklarar då mitt problem med telefonen och han säger att han har en deltidsstjänst ledig ifall jag är intresserad. Självklart svarade jag. Han säger att han hör av sig.
Idag skickade han ett sms, ungefär samtidigt som jag åter gick in där för att handla. Då kommer han fram till mig och frågar om jag vill ha jobbet. Jag tackade glatt och nu har jag mitt andra jobb. Känns super!
Såhär hade de definitivt inte fungerat i lilla Gävle...
 
Sen arbetar jag även på Deli de Luca, Café/kiosk inne i gallerian Oslo City. Även där lämnade jag in mitt cv första dagen och fick intervju på fredagen samma vecka. Jag har mitt första arbetspass där på lördag och jag är spänd och förväntansfull!
 
Jag har även varit på en arbetsintervju för Adicio, ett försäljningsjobb där man står på ex Oslo city och försöker sälja saker som elabonnemang. Han ringde häromdan och sa att han var jätteintresserad av mig och frågade om jag fortfarande var intreserad av jobbet. Men jag tackade redan där nej, just för att det kändes så osäkert kring lönen då det endast var provision och ingen fast lön. Det kändes helt enkelt för osäkert. Han sa att jag kunde återkomma till våren ifall jag fortfarande var intresserad. Så vi får se hur det blir, för då har man kanske hunnit tjäna ihop lite pengar så man vågar chansa. För det finns riktigt stora möjligheter till bra med cash där!
 
 
Det är så himla kul att det händer grejer och framförallt på jobbfronten. För jag åkte ju faktiskt hit för att jobba!

Starting with the man in the mirror

Idag har det varit en såndär riktig jävla fuldag. Vill bara gräva ner mig, typ så äcklig känner jag mig idag. Och en finne i storlek av mitt födelsemärke i ansiktet har placerat sig nere på hakans vänstra sida. Perfekt! 
Tur att man fick jobb under fuldagen, en bra humörshöjare. Jag har varit glad, men ful helt enkelt.
Så fort jag kom hem kröp jag ner i onepiecen och tog bort sminket. Skönaste! 
 
Och Catta har även hon fått ett andra jobb idag. Så jävla grymt! Det tråkigaste är att vi hade tänkt ha tjejhelg nu i helgen eftersom grabbarna drar till Uddevalla. Men då jobbar vi båda, om vartannat. Ex lördag jobbar jag 12-18 och Catta 17-22. Det var det tjejmyset de. Men det är sånt man får ta.
 
Nu tänkte jag kika lite på kanal5play - Johnnie & Mattias på avvägar. Dom två och Filip & Fredrik lär ju vara typ Svergies bästa tv-personligheter? Älskar dom!
 

Mellis

Hoppat i onepiecen, dukat fram mellis/lunch och bänkat mig framför nåt avsnitt av the big Bang. Sköna livet!


Jobb nummer 2.

D-nummer fixat, men det tar ett tag innan det kommer..
Och juste, en till viktig detalj: JAG HAR FÅTT ETT TILL JOBB!!!

Det är i en matbutik som heter Rema 1000 ungefär 4 min gångavstånd från där vi bor och ca 3 min ifrån mitt andra jobb på Deli. Jag ska dit imorgon för att skriva på papper osv. Så jävla glad!!


Your name, was the soundtrack of my summer

Igår blev det aldrig något d-nummer fixat, eftersom De krånglade lite för Sabah. Så jag och catta kilade ner en sväng på stan och köpte lite nödvändigheter.
Och catta har nu fått jobb, så himla glad för hennes skull!
Fick tacka nej till ett jobb igår också. Vet inte om jag gjort rätt beslut eller inte, men jag känner att jag safear lite såhär i början eftersom det endast var provision som lön... Han sa att jag kunde höra av mig till våren ifall jag kände mig intresserad då. Vilket jag kanske gör. Vore en kul utmaning!
Och ja juste, godmorgon! Här regnar det och Catta och jag ska ner och fixa d-nummer idag. Vi hörs!


Onsdag

Ni vet vad det är för dag. Det är onsdg. Det är dags för stalkers på tv3play. Catta och Linnéa. Kopp té och ägg. Boom!


Stanna här för evigt, tills natten blir till dag

Företaget jag var på intervju hos i måndags hörde av sig igår och sa att de va intresserade... Så nu måste jag ta ett beslut angående jobben.. I-landsproblem.

Sov länge inatt iallafall, behövdes eftersom grabbarna håller mig vaken med film varje kväll och jag sov så dåligt igårnatt. Idag ska jag till skattekontoret för att fixa d-nummer med Sabah. Sen skulle jag behöva köpa en ny foundation också. Jobbigaste inköpet man kan föra typ.. Godmorgon!


För varje steg du tar, har du lika långt till mitt hjärta

Har sovit skitdåligt och jätteoroligt inatt. Så vaknar man alldeles för tidigt av att Jonte typ spelar "dödsångest-musik". Jo, men godmorgon liksom. 
 
Idag var jag på mitt nya jobb Deli de Luca och skrev på lite papper och så. Ungefär en 50%-tjänst har jag fått, med +/- några timmar. Har min första arbetsdag på lördag och det känns skitskoj! 
Och påvägen hem dök det upp ett annat möjligt jobberbjudande, plus att jag har intervjun från igår att vänta på besked om. Men intervjun igår var på ett heltidsjobb, vilket innebär att jag inte kan ha kvar Deli. Nackdelen där är att det inte är någon fast lön, utan endast provision. Vilket gör att de känns lite osäkert..
 
Men skulle jag ha en sån tur att jag får jobb på stället som dök upp nu i eftermiddag, vilket också är en deltidstjänst, kan jag arbeta både där och på Deli De Luca. Då har jag en fast inkomst och de skulle vara perfekt! Så jag håller tummarna. Berättar om mer detaljer när jag vet!
Livet rullar på som ni märker.
 
Nu ska jag stoppa in lurarna i öronen igen ovh kika på lite The big bang theory, vi hörs!

Michaela Forni

Så fint. Bara så ärligt fint. Du satte det mitt i prick igen miss Forni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oslo

Som ni märker rullar livet på här borta. Jag saknar personerna man har i sitt liv i Gävle, men jag trivs verkligen jättebra här också. Men Gävle kommer alltid att vara hemma, lite närmare hjärtat liksom.

Men Oslo, du jobbar dig starkt framåt! Så mycket glada leenden och nya ansikten, sånt älskar jag! Alla svenskar liksom älskar varandra här. Och norrmännen har jag bara ett positivt intryck av hittils, vad det gäller bemötande.
Och jag älskar att ingen vet vem man är. Att man får vara sig själv, utan att personen man träffar har ens historia i sitt minne. Att man liksom är blank. Sånt ger mig ny energi! Att få träffa nya människor. Och Oslo, du har gett mig ett bra intryck.

Men en sak jag tänkt på är att Oslo liksom är ganska kallt. Mysigt, men ändå kallt. Jämför man med Stockholm är det så mycket varmare känsla där. Mjukare kanter, varmare färger. Stockholm liksom omfamnar en mer än vad Oslo gör. Men ändå känner man sig välkommen här. Det är så skönt!


Arbetsintervju nr. 2

Måndag och ny vecka. Vaknar av att telefonen ringde, så vips skulle man befinna sig på en arbetsintervju 2 timmar senare. Sagt och gjort!
De kändes bra och dom ska komma med besked till nästa vecka. Nu har ju jag redan ett jobb som jag ska börja på imorgon, men nya möjligheter stoppar en aldrig! Så nu får vi se var jag hamnar. Spännande!


Oslonatt

Lördagen slutade med fest. I Oslo kryllar det av party-svenskar och de finns alltid någon fest någonstans. Om inte annat kan man lätt dra ihop nåt eget.

För att summera kvällen: förfest med Emil, jonte & Cornelia hos nån random Frida med 2 andra. Kul med nytt folk! Skulle på fest, blev inte så, drog ihop nåt eget med andra människor som också skulle på festen. Jonte och jag går vilse. I ca 2 timmar. Hamnar på en motorväg, har ingen aning om var vi är, åker gratistaxi då jag drar en historia om att vi skulle blivit rånade (?), kliver av. Vet fortfarande inte var vi är. Tar olika bussar. Hittar tillslut till Cornelia &co där festen är. 2 timmar senare.
Där äre fullt med folk, har askul och sover kvar där. Bra kväll! Galen, men bra.
Söndagen: seg som tusan, ont överallt och trött. Filmhäng med mina roomies och sen tjejkväll hos conne, Sanna och Sabah! Chips och mina tjejer. Slår liksom aldrig fel!
Känns så kul att ha dom så nära, även här i oslo!


Fredagskvällen

Emil var iväg på annat håll ikväll, så det blev jag, Catta och Jonte som hängde denna fredag. Pasta till middag, sicken fredagslyx va?
Men lite chips & dipp kunde vi allt unna oss. Och en film på det. "Hur många lingon finns det i världen".
Sen lyckades jag få min vilja igenom och se på live-streamingen av Rihannas konsert på Berns i Stockholm ikväll. Hon må va sen, det må vara klagomål hit & dit. Men för mig är hon alltid Rihanna. Och en grym artist med grym musik, de är då ett som är säkert. Hon klår dom flesta andra.

Lyckades klämma in en trippeldejt på Skype med Anna och Fia. Min fina tjejer. Dock lite dålig täckning, men fan va jag saknar dom. Avslutade med ett typiskt mig och Fia samtal. Herregud tjejer, jag behöver er vid min sida!
Godnatt.


Svenskehjelpen

 

Beauty and the beat

Fick äntligen skypa med bästa Axelsson! Som jag saknat & saknar henne! Hon befinner sig i Australien och jag i Norge. Helt olika världsdelar. Så långt ifrån varandra. Men efter vårat 2-timmars samtal känns vi lite närmare.
Precis som hon lever nu, det vill jag göra för mina pengar som jag tjänar här också. Backpacka i Australien eller något annat land.

En 50 mins pw och lite styrka på det, sen hittar ni mig här. Liggandes i sängen framför bloggen. Vad som händer ikväll, de återstår att se!


Mord i Oslo?

Kom precis och tänkte på häromkvällen när Catta och jag haft tjejhäng i vårat rum. När vi sen går in i köket. Blod överallt. Har det skett ett mord? Nej, det var bara grabbarna som hade lagat pasta. Skönt.


I don't wanna be stuck under someones spell

Igår kom Emils pappa, storasyster och lillasyster på 9 månader och hälsade på. Goaste ungen!
Han hade med sig massa mat och grejer så vi kunde fixa en garderob till grabbarna. Vi bjöd tillbaka med kladdkaka. Lyckan när någon kommer med mat, den är obeskrivlig.

En grej jag kan tillägga, jag kommer nog komma tillbaka som en tjockis till Sverige. Theese roomies are making me fat. Okej inte dom, men jag som inte är van att äta kvällsmacka osv dras med i deras matvanor och käkar. Inget negativt till dom, utan snarare till mig som icke kan motstå. Sen är de synd att man inte har råd att köpa en massa frukt osv, de äter jag faktiskt hellre på kvällen till en kopp té, än en macka.

Nu är det fredag och dags att skypa med Axelsson! Vi hörs!


Regnbåge

Är inte året 2012? Ska inte vi leva i ett Sverige som är mångkulturellt och accepterande? Ska inte alla människor nu ha förstått att etnicitet eller bakgrund inte har något med hur en människa ska behandlas att göra? Att vi alla har ett och samma värde. Att faktiskt vårat Sverige inte handlar om hudfärg. SD, skäms. Riktigt mycket. 
 
Se deras skandalomsusade videoklipp här: Klick!
 
 
 
Och Soran Ismail. Bra sagt. Riktigt, ritkgti bra sagt. 
Nu vill jag ha ett Svergie som är mångkulturellt och accepterande. För det ska vi ha, det är trots allt 2012. Kunskapsnivån kring detta borde vara högre än vad den är. Men Soran. Du är klok!
Klicka på bilden för att komma till Sorans debattartikel.
 

I feel so close to you right now

Här hittar ni mig just nu!


Live from the fantastic blondes

Live update:
Jag och Catta har haft tjejhäng framför tv3s Stalkers. Vårat favoritpogram just nu! Älskar tjejstunderna vi har på rummet. När de bara blir vi 2. Man behöver lite tjejhäng också.
Hyresvärdarna kom förbi och hämtade tvn för ett tag sen, som icke har fungerat sedan vi kom hit.. En gruppkram bjöds de på nyss också. En rejäl roomie-hug. Diggar mina roomies jag!
 
Right now sitter vi och spanar över till grannfönstrerna. Nyss tyckte vi oss se en naken kille i huset tvärs över gatan. Upptäckte sen att han hade kallingar på sig. 
Vi har även undersökt våra grannar på samma våning som oss. 2 lägenheter med 2 tjejer i vardera. Och en lägenhet med 2 killar. + en hund. Alla i typ vår ålder. Detta planerar vi sen att undersöka mera!
 
Livet i Oslo. 
 
 

Vilken stjärna

 

Lilla Jens

Tänk vad autcorrect kan göra. Lilla Jens.
 
 

Runt om i Oslo

När jag tar mina powerwalks här passar jag på att försöka förstå mig på staden. Det är ändå en huvudstad med totalt 1,25 miljoner invånare. Bara går och går, tar svängar hit och dit. Vet egentligen inte om jag någonsin kommer hitta hem igen, med tanke på mitt välkänt dåliga lokalsinne. Undrar hur många gånger Fia brustit ut i ett asgarv när mina fantastiska talanger inom lokalsinne kommit fram. Ofantligt många. Jag suger.
 
Hur som helst, jag tänker mig själv att jag ser ut som en rutinerad Oslo-bo när jag går där med löpartights och lurarna i öronen. Som om jag alltid bott här. Är ute på min dagliga runda och vet exakt var jag ska. Lite kan man ju få fantisera. 
För egentligen ser jag nog bara korkad ut. Ute på en PW mitt på huvudgatan i Oslo. Vilken normal människa gör de liksom? Typ som att man skulle träna mitt på drottninggatan i Stockholm och sen köra lite streching mitt på Sergelstorg. Tur att jag fantiserar mig om att vara en rutinerad Oslo-bo då så jag slipper skämmas!
 
Under dessa powerwalks har jag kommit fram till att jag tycker Norrmännen är otroligt konsitga som fortfarande sitter ute på alla dessa uteserveringar i november. Vissa utan jacka, vissa med. Men allt eftersom börjar jag bli lite mer avis. De är ju lite charmigt. Iallafall på de ställen som dom har inftavärme. Vissa har tillochmed tv-skärmar med brasor och filtar. Lite charmigt ju. En dag ska jag också sitta där. Med en chailatte. Den dagen. Den dagen. 
 
För mina nära och kära som undrar hur Oslo ser ut, här kommer lite bilder från min rundvandring idag:
 

Vi har ett band mellan oss som ingen annan kommer att förstå

Hej onsdag! 
Idag hade vi inga måsten eller ärende, så idag sov vi ut och sen skypade jag i någon timme med Jullan. Mycket skratt och catch up! Saknar mina Gävle-tjejer så det gör ont! Idag har jag saknat Gävle och alla där hemma lite extra. 
 
Fick besked om att jag ska till jobbet på tisdag, så de blir spännande!
Tagit en timmes powerwalk och lite löpning i trapporna. Så toppade vi det med lite lax till middag. De satt ju inte helt fel!
Nu hänger jag på mitt och Cattas rum. Tänkte kolla på något avsnitt av the big bang theory. Vi hörs!
 
 
En rolig händelse för dagen var detta!!!! 
Det är alltså Marwin Adjovis instagram. Vi hängde med honom och Marcelo Söderqvist en del på Rhodos i somras. Och vårat signaturnamn där blev "Ingen fest utan Harry". 
Så det var rätt kul att han lägger ut denna bild, som är ifrån när Marcel tatuerar in #Ingenfestutanharry på sin fot, samt alla våra 10 tjejers initialer. Dessa minnen alltså!!

Turn all of your lights off

Idag gick vi för att fixa D-nummer ännu en gång. Förgäves. Nu hänvisade dom oss till sitt tredje kontor... Bra koll!
Nej men, att vandra runt och frysa tycker jag ändå om. Så de gjorde inget...
Nåt ärende på stan, potatismos &korv till middag. Fina livet som ni hör!
Kvällshänget blev 2 filmer, Skype och mackor/te. Mötte även upp Sanna på tågstationen, då hon kom tillbaka från sin Gävletripp. Hon hade en varsin påse med prylar hemifrån med sig till mig och Catta, super!

Förövrigt kom samtalet jag väntat på idag. JAG HAR FÅTT JOBB!
Det är på Deli de Luca. Ett café/kiosk inne på gallerian Oslo City. Ungefär 5-10 min gångväg från vår lägenhet. Känns superspännande och så jävla skönt!

I måndags förra veckan, första dagen då jag sökte jobb, fick jag intervjun, som sen ägde rum i fredags. Här går det undan så att säga. Oslo levererar!


Jobbelijobbjobb

JAG HAR FÅTT JOBB. Hur firar jag då detta? Springer ner till mataffären och köper en Twix!
Firande á la fattig!


Sol i sinne. Brun inne.

(skulle publicerats igår)
Idag kom vi försent innan dom hade stängt... Så inget D-nummer idag.
Vandrade sen runt för lite andra ärenden på stan och besökte regeringskvarteret här i Oslo. Platsen Breivik attackerade den 22 Julia förra året. Dagen som skrämde hela Norge. Tragiskt.

Kvällsmaten stod jag och Catta för. (okej, mest C). Kyckling, curry&kokosmjölk & nudlar.
Och inget samtal idag. Rädd för att det har krånglat med numret eftersom mina simkort kaosar... Får kolla upp det imorgon!
Vi hörs!


I'm shore you have heard it all before

Godmorgon ifrån Oslo!

Idag vaknade jag med träningsvärk. Haha, så jävla otränad... Men bästa känslan!
Just nu ligger jag bara och väntar på att telefonen ska ringa.. Så spänd!

Ska strax ta en dusch, sen skypa med Anna som befinner sig i Australien vid 12!
Sen är det några ärenden som ska fixas. Försöka fixa D-nummer (norskt personnummer) osv. Vi hörs!


Stratos vs lillskeden

Låt morgondagens samtal bli bra. Amen.


Åt förresten en Stratos-choklad idag. My Rhodos-crew, you get it!


Söndag

Solat, rakat bort oönskad hårväxt (för självkänslans skull. Började nästintill odla vinterpäls), hårinpackning och ansiktsmask. Körde lite styrka med Jonte också. Väldigt kort, men bättre än inget! Lite av en ta hand om sig själv dag.

Tjejhäng med popcorn och webbtv. Bara catta och jag en stund. Framför sånt som bara vi tjejer vill se. Man behöver sånt ibland!

När catta somnat försökte jag rycka liv i grabbarna framför tvn. Lyckades få ett avsnitt av solsidan, sen åkte tvspelet på igen. "Nej men Linnéa, vi kan prata samtidigt som vi spelar. Berätta nå kul om ditt liv!"
Haha eh nä, de funkar inte riktigt. Ni är för inne i spelet. Det blir jag i en konversation med mig själv...
Gav upp, så nu blir de webbtv för mig själv. Godnatt!


Be your own saver


Take a look at this from your own eyes

I fredags bestämde jag och den manliga delen av mina roomies oss rätt sent på kvällen för att köra på en utgång. Sagt och gjort. Sminket kletades på och vi gick mot Sabah & Cornelia, där även Mattias va. Drack vin och skrattade. Fattiga svennar som man är undvek vi krogen, drog istället till den lamaste hemmafesten ever. De sög. Så jag, conne, sabah, emil och jonte drog hem till conne å sabah istället. Efterferre ba! 
Sanna ramlade in, likaså Henric (Henrichhhh). Somnade sent men hade en kul kväll!
 
Hängde kvar där hela dan, köpte pizza & cola. Dagens räddning. Plus skräckfilm. Hemma i vår lya igen åt vi tacos och kollade på film. Någon gång under kvällen fick jag skypa med Ida, Emma & Stina. Mina gobitar, nu saknar jag ju dom bara ännu mer! 
 
Idag, söndag. Catta och jag tog en sväng till solariumet. Rena rama rånet. Hemma betalar jag 20 kr för 20 min solning. Här fick man betala 104kr (svenska) för 20 min. Ska man skratta eller gråta?
Vi hörs!
 
 

Don't you worry child

Hemma igen från intervjun. Jag får besked på måndag, men det kändes jättebra! Jag hoppas jag får det!
Dock one problem... hon ska ringa om besked på måndag, och jag har icke något simkort!!! Mamma har skickat det på posten men jag har inte fått det än... Kaos. 
 
Så nu ska jag dra med mig någon ner på stan och skaffa ett norskt nummer som jag kan lämna till henne. Haha, jag orkar inte med mig själv..
 

This is how we girls do

Och alla vet det.


Fredag

Igår bakades de kaka å dracks norsk jumust. Ser ni färgen?? Gott, men inte med någon smak av julmust.
Igår kväll var det jag och grabbarna som kikade 3 filmer i soffan, medan catta behövde lite sömn.
Jag somnade inte förrän 05.15....
Idag är det fredag, fan va tiden går fort! Igår var det en vecka sen vi flyttade hit!


In My way

Nu ska jag snart iväg på arbetsintervju. Borstar tänderna och fixar mig. 12.30 håller vi tummarna!


Mat och live-update

Idag gick jag och catta till affären. En liten storhandling kan man kalla det.

Har några klagomål på norrmännens matvanor.
1, dom vet knappt vad quorn är (veg-köttfärs) finns typ ingenstans
2, deras filmjölk (kulturmelk) luktar avlopp. Smakar dock okej, så man får hålla andan när man äter
3, deras yoghurt är typ som mjölk till konsistensen
4, julmusten (julebrus) har samma färg som vår trocadero

Så nu Sverige, nu vet ni lite mer om den norska maten!

Live update från lägenheten: grabbarna hänger i soffan. Catta bakar (<3) och ikväll blir det pastagratäng till middag. Man trivs!


My biggest problem is not you, It's that I'm not with you

Godmorgon! 
Jag vaknade först idag, för ovanlighetens skull. Satte mig i lugn och ro i soffan tills Catta vaknade till liv. Under vår frukost fick hon ett samtal om en arbetsintervju nästa vecka. Så himla kul!
Grabbarna sover fortfarande, jag sitter i soffan och Catta står i duschen. Och jag har hunnit förbanna mig själv för att jag har sabbat mitt simkort ungefär tusen gånger. Ibland tänker man 1 steg för kort.
 
Dagens planer är en sväng ner på stan för några ärenden och senare i eftermiddag en powerwalk med Conne. Vi hörs!
 

Welcome to my crib

Welcome. Today I'm gonna show you our crib here in Oslo. Sit back and enjoy. Welcome to cribs!
 
Köket, knäppt ifrån vardagsrummet.
 
 
Ännu fler vinklar av köket
 
Den omtalade takkronan över vardagsrumsbordet. Kan ändra sken: Blått, vitt och blandat.
 
Vardagsrumsbordet
 
Vardagsrummet, med en halvkass insyn. Knäppt ifrån köket.
Catta i våran härliga soffa.
Grabbarnas lilla sovrum
Mitt och Cattas lite större sovrum. Vi drog vinstlotten så att säga. Eller så äre bara så att vi bestämmer här.
Självklart hänger herr drömfångare över min säng. Samt så står lyckotrollet jag fick av mamma, fickpluntan jag fick av brorsan i studentpresent och ljuslyktan ifrån Slick på nattygsbordet.
 
Sist och minst. Badrummet med dusch!

You and I, we're like diamonds in the sky

Grabbarna fick hoppa in och jobba över dagen, kul för dom!
Medan skaffade jag och catta bibliotekskort (inte prio ett, jag vet, men nu ligger dom i vår plåna iallafall.) sökte jobb ute i kylan och åt donken. De satt fint så att säga.
What else? Käkat hemmagjord tunnbrörulle och kollat på film. Samt fuckat upp simkortet, så nu går de icke att ringa mig... Smart dårå att man lämnat ut 75 cv:n där numret står. Bra jobbat Linnéa. Verkligen. Jag ville ändå inte ha nå jobb..
Så nu väntar jag ivrigt på posten eftersom mamma skickat upp ett nytt!

Och Obama vann. Bra. Godnatt!


Life is to short, gotta live it long

Idag var vi trötta. Och det snöade. Så det blev en soffhängsdag framför en film med mina roomies.

Vet ni förresten att jag har grymma roomies? Att det känns så jävla bra, trots att det var ett litet wildcard vi drog, jag och Catta, när vi frågade grabbarna. Men fan va jag trivs! Hade inte kunnat haft de så mycket bättre!

Jag tog en kort pw och en sväng hem till Sabbis och Sanna (och conne såklart, men hon va ej hemma).
Hängde ett tag med mina fina vänner. Helt plötsligt bor man i samma stad igen liksom.
Dom flyttade hit ca 1 månad innan mig, och då låg ju mina planer på Stavanger/bergen. Men plötsligt bor vi 10 mins gångväg ifrån varandra. Grymt ju!
Käkade potatisgratäng och rökt öring. Älskar att Robin lämnade en massa mat igår när han var här och lagade!!
Ännu en film och roomie-häng i soffan. Skratt och knasiga livshistorier.
Godnatt.


Jag letar inte problem, problemen letar upp mig

I eftermiddags hade vi en liten städdag här i lägenheten, men efter kvällens lyxmiddag är de typ lika stökigt igen.. Iallafall nästan.
Så imorgon slänger jag upp lite bilder på lägenheten!

Känner mig rätt förvånad över att känslovågen inte slagit mig än här i Oslo. Hittills trivs jag skitbra och har askul. Får prova på ensam, sköta ett hushåll, med 3 grymma polare. Men jag är rädd för att det kommer snart. Känner jag mig själv rätt så behövs en sån urladdning också...
Nu ska jag sova. Godnatt!


Lovers changes like the seasons

Förutom jobbsökande har dagen innehållit en powernap innan Robin kom över. Robin är grabbarnas kompis och jobbar som kökschef på en restaurang här i Oslo. Han bjöd på allt och tillgagade en asgod måltid med förrätt i form av foccacia & guacamole, sen kyckling och potatisgratäng till middag. Svingott. 
Och rätt välbehövligt eftersom vi endast ätit frukost och en toast idag... 
Soffhäng, sjuka tankar och skratt. Där avrundas min kväll. Godnatt. 
 

Jobbsökande

Idag har vi sökt jobb. Slängt in cv:n i en massa butiker här inne i Oslo. And guess what, JAG HAR EN JOBBINTERVJU PÅ FREDAG!! 
Så jävla glad, så nu håller jag tummarna!!

sunday

Skulle publicerats i söndags... 
 
"Drog ut på en powerwalk ensam idag, för att kika runt lite i Oslo. Jag, som har kanske Sveriges sämsta lokalsinne är rätt glad över att ens vara hemma igen. 
Kikade runt lite i Oslo och hittade några små mysiga gator och hörn. 
Det har varit en rätt chill dag. Skypat med bror, far samt Fia. Käkat pasta carbonara och kikat film med mina roomies. Skön dag. 
 
Och något jag lagt märke till: Varenda jävla norrman sitter ju ute på uteserveringarna fortfarande!! I Gävle är alla stolar utomhus undanplockade, men här kämpar dom in i det sista. Med halsduken på och vinglaset i handen." 

 

chocolate

På begäran, Sabah bjöd på chokladbollar i lördags. asgott!

Roomies

På begäran, dom ville synas mer på min blogg. Jonte och Emil gott folk!


sexig eller one-piece?

Jag är så emot dehär med att vara sexig på Halloween. När gick det snett? Halloween handlar om att vara läskig och ful, inte en sexig sjuksköterska eller brandman?
På en vanlig maskerad får ni klä er hur ni vill, men Halloween, hallå?
 
Jag körde iallafall på motsatsen till sexig denna Halloween-helg. All in med One-pieceen<3
 
Förövrigt är den världens bästa inflyttningspresent som jag fick av mami.
 
 

I never loose him out of sight

Hej gott folk. Här ligger jag i vår soffa i Oslo. I vår lägenhet?? Sjukt! 
Igår kikade jag och Catta runt inne i Oslo city. Gick längs Karl Johans gate (huvudgatan) och lite runt om, för att kolla in Oslo och försöka få oss ett hum om hur man hittar här. 
Åt en tacopizza (Som typ bröd, ligger i bröd och fika-hyllan här), blev stoppade av 3 ungdomar, typ Jehovas vittnen. Ena killen pratade non-stop i okrydd en kvart! Under den kvarten stod jag och Catta och bara stirrade. Han förde en konversation med oss utan att vi svarade i 15 min.. Vi ville inget annat än att springa därifrån.. 
Under kvällen hade vi besök av Nujen, Robin å hans polare och lite senare kom Sanna och Sabah över nån timme för lite catch-up och tjejsnack. 
Vi lyxade till det under kvällen mde Tikka Masala, film och chirre&dirre. Bra kväll. 
 
En liten kul grej är att mitt på huvudgatan ligger det en sex-shop, "kondomeriet". Jämför med Gävles lusthuset som ligger jätteavskilt och det är en skam att gå in. Men här går man in, helt vanligt. Folk i alla åldrar. morfar, pappa, par, lillasyster, ja you name it. Nemas problemas liksom. Inget konstigt egentligen, bara en kontrast till Gävle. 
 
Nu ska jag käka lite frukost, vi hörs!

Out

Nu ska jag och catta ut på stan och kika lite!


Just beat me up

Goddagens! Här sitter jag, på madrassen i mitt och Cattas rum. Sängar var inte prio 1, så just nu sover vi alla 4 på madrasser på golvet. Inatt sov jag och Catta första natten i vårat sovrum, eftersom vi sov på soffan första natten. Det känns riktigt bra, här kommer vi trivas! 
Hela lägenheten känns bra förresten, den känns så lugn och fräsch på något sätt. 
Ni som känner mig väl vet att jag vid ett flertal gånger stött på spöken, känt av andar osv. Jag kan liksom känna i ett hus jag befinner mig i om det är lugnt eller oroligt. Och här, här känns det lugnt. Riktigt skönt!
 
Grabbarna spelar tv-spel medan jag och catta hänger på rummet med musik. Vi har en sån skön stämning! Skrattar konstant, så jag tror jag kommer komma hem med magrutor över hela kroppen när jag flyttar hem till Sverige igen. Och vi blir mer och mer avslappnade med varandra. 
 
Hur dagen ska spenderas är inte helt spikat, men det känns rätt skönt också. Tror vi alla behövde en lugn helg att bara komma till ro här och fixa & dona. Så vi sa att vi ska ta tag i jobbsökande osv på måndag. 
Nu tänkte jag kolla på nåt avsnitt av någon serie. Ha det bra, vi hörs!
Jag och Cattas syster Johanna någonstans efter vägen mot Norge. Johanna och Ingela (Cattas mamma) följde med oss hit, hjälpte oss med första delen av inflyttningen och stannade över natten. Kanonbra!

Morning

Godmorgon ifrån Oslo!


Dag 2 i lägenheten

Idag har vi tagit en runda på stan, packat upp ännu fler lådor, skrattat tills magrutorna började växa fram, skypat med mamma, peter & gustav och Anna i australien, ätit chili con carne, käkat popcorn & kollat på film. I vår lägenhet. Ganska sjukt.
Och vet ni? Jag bor nog med Sveriges (Norges?) sjukaste roomies! Men världens grymmaste också!
Nu ska vi sova, och imorgon: äntligen få sova ut!
Slänger upp lite bilder på lägenheten när vi har kommit iordning. Vi hörs!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1585965/images/2012/pic_5094f00fddf2b33ca600244d.jpg" class="image">


På plats

Igår morse rullade flyttlasset vid 5 på morgonen, kom väl till lägenheten vid 2tiden. Packade upp och donade hela dan igår och idag blir väl ungefär samma. Plus Ikea och skattekontoret.
Vi fick inte internet förrän för typ 1 timme sen. Jag ville mest bara kika in och säga att vi är på plats och mår bra!


Home

Har nu ca. 3 timmars sömn framför mig. Gustav har redan somnat. Nu är det min tur. Godnatt!


Realize that the world is yours

Vaknade av att Fia åkte till jobbet. Ännu ett jobbigt hejdå. Sen blev det storhandling! Mat i X antal kilo. Willys, ÖB, citygross osv. Det närmar sig med stormsteg!
En hejdåfika med farmor och farfar hos far och sen en sväng till Ove Jansson med Emma. Lite häng hos mig och sen ännu ett jobbigt hejdå. Kärlek till er!

Det är inte så att jag inte vill åka, det är bara det att jag inte vill lämna. Förstår ni hur jag menar?

Och jag som är så jäkla blödig av mig i allmänhet har gråtit tusen tårar idag. Jag är inte färdig med Gävle än. Men jag tror jag behöver komma bort ett tag också. Det blir kul, spännande och nåt nytt. Det är bara det att det är jobbigt nu för stunden.

Härjat fram och tillbaka med packning, hämtat släp, konkat kartonger osv. Men nu, några tårar senare och lite värk i ryggen så är släpet färdigpackat och bilen rullat 05.00 imorgonbitti. Så nu behöver jag lite sömn. I min säng. I mitt rum. Med Gustav på en madrass nedanför. Sista gången på länge. Njuter. Och ikväll är det ett sånt lugn i mitt rum. Kommer sova gott.

Fått ett jättefint blombud har jag också fått idag! Och nu på kvällen slappnat av med mamma och Gustav framför tvn. Godnatt!


RSS 2.0