Life is yours to decide

Att göra saker som får mig att må bra och gör mig lycklig. Det är mitt nyårslöfte 2011!

Happynewyear

Nu korkar vi upp, slår klackarna i taket och firar in 2011. Gott nytt år min vänner!

End of 2010

Ett år som paserat och lämnat sina fotspår i en människokropp. Nu lämnar vi 2010 och välkomnar in 2011.
Det blev ett år då jag växte enormt som människa. Har mer hittat mig själv och vem jag är. Fått mer insikt över vad och vilka som gör mig lycklig. Ändrat några värderingar, hittat några helt nya och lämnat en del bakom mig.
Jag har fått uppleva stunder jag bara vill lämna bakom mig, fått uppleva stunder jag aldrig vill glömma. Jag har provat på saker jag aldrig vill göra om, jag har provat på saker jag mer än gärna gör om. Jag har släppt taget mer eller mindre om vissa människor, jag har släppt in nya människor. Jag har förlorat en otroligt viktig varelse i mitt liv, jag har sörjt och saknat. Jag har haft problem med en viktig relation i mitt liv, jag har blivit riktigt sårad.

Andra halvan av året har varit viktig. Kan inte riktigt sätta ord på hösten, men den har utvecklat och förändrat mig som människa. Den har varit mörk och tung, samtidigt som den varit helt jävla underbar.
Jag har upplevt saker jag längtat efter och upplevt saker jag fruktat. Jag har utvecklats nå enormt och byggt relationer på en djupare grad. Denhär hösten har det hänt sjukt mycket galet, roligt, underbart, mysigt och förkrossande. Vilket gör denhär hösten till en av de mest minnesvärda, älskvärda och hatade. Allt samlat och sammansvetsat som gjort mig till den jag är just nu.
Jag försöker att inte ångra något här i livet, då tror inte jag man vågar chansa, ta risker och vara spontan. Vilket kan vara bland det viktigaste som finns. Jag tror jag har inlett en början av denna filosofi denna höst.
Där har ni mitt 2010

You and me together, stars forever

En runda med stan började med Julia, avbyttes med Linnea och en fika, avslutades med Josse & Sofia.
En fin dag helt enkelt.
På tal om fika slog jag till på en chai latte. Inte alltför oväntat. Tror jag kan kora det till denna vinters drog. Men det är vad jag kallar vardagslyx!

Kärlekens tunga

Tar mig tillsammans med Julia in till stan en sväng, för att sedan byta ut henne mot en fika med Linnea Axelsson.

När den rätte dyker upp säger hjärtat till och då får huvudet säga vad det vill!

Vi knäppte på Tsatsiki filmerna. Snacka om underbara!
Här är några fina stunder.  Vid 09.10 när Niklas säger "Ser du vad det står där?" dog vi av skratt.

Här blir jag känslosam vid 00.40

Och här gråter jag vid 00.50


High and low

Onsdag är väl ändå lill-lördag? Vi kör på en myskväll med E!

Little miss can't be wrong

Blev ett till besök på sjukhuset klockan 3. Nu sitter jag vid mitt köksbord med Erika och väntar på att mamma ska komma och hämta oss så ska jag köra in till köpis för några ärenden.

Bild från i måndags, då jag och Julia tog över Pers lägenhet och ställde till med måndagsmys.

Jag har satt mig i tåget, det är bara att följa med och sikta på målet

Nyhemkommen från sjukhuset och helt slut efter bara 3½ timmes sömn inatt och 4 timmars sömn igår, så nu kryper jag ner igen!

I'll catch a granade for you

För idag drog vi ner till Uppsala och hade en förjävla bra dag! Nu kryper jag till sängs i vetskapen om att jag ska befinna mig hos käkkirurgen på möte 08.00 imorgon. Inte allt för lockande. Godnatt!

Tisdag morgon

Hamnade kvar i Valbo och kom hem nu på morgonen. Nyduschad och redo för att ta mig till Uppsala för dagen med E!

Hur ska man kunna veta vad som är rätt och vad som är fel?

Mellandagsrea med världens finaste A. Vad skulle jag göra utan denna underbara människa? 
Raffade åt mig en tröja och en kofta. 2 basplagg, nu på varsin galge på min klädställning. Lunchade på coffélounge och hade det bra.
Nu: Ensam hemma - spotify på högsta volym som motivation till min småstädning av rummet och upplockning av julklappar. Avslutar sen min dag med Julia. Great.

Dentjugosjättedecember

God mat hos farmor och farfar, men drog mig ganska snabbt vidare hem till födelsedagsbarnet.
Grattisfika, spel och skratt. En underbar kväll.
Nu skypar jag mig till söms med Sofia, för att sedan ställa klockan och dra mig in mot mellandagsrean med Anna imorgon.
Godnatt.

En diamant i min vardag

Nu är det dags för den årliga släktmiddagen hos farmor och farfar med hela tjocka släkten.
Därifrån sliter jag mig lite tidigare för att ta mig hem till födelsedagsbarnet Josse! ♥
Mer eller mindre smickrande bilder på mig och 17-åringen! 

Vare sig hon är smickrande eller ej, så är hon en av de viktigaste människorna i mitt liv. En mer underbar människa är svårt att finna. Det är otroligt fina minnen du gett mig, minnen jag aldrig glämmer. Och dig vill jag skapa fler med. Jag skulle kunna fortsätta att skriva om hur underbar du är och allt sånt, men det hoppas jag att du redan vet. Så jag förklarar min tacksamhet över vår vänslap med ett: JAG ÄLSKAR DIG!
Och ett riktigt stort Grattis!


Renfan strejkar i år

Lilljulafton hos mamma igår blev fin och mysig. Denna gång kände man sig mer hel. Julbord och Tomte-Peter. Godis och julklappar.
 - Löpar tights, pengar, parfym, glas och skålar (Inför en flytt någon gång i framtiden), kläder så som kjol, kofta & byxdress, ansiktskräm & rengöring och presentkort på HM. Jag kände mig överväldigad och fruktansvärt tacksam över det. Mer än vanligt. Dethär blev en fin julafton.

Juldagen

Efter en juldag som har spederats precis som alla andra juldagar gör, varje år - hemma med familjen, i soffan med en massa gott.
Nu laddar jag om för en till julmiddag, denna gång hemma hos mamma och en lill-julafton med klappar.
Ha en fin kväll!

Julafton

Julafton igår började med grötfrukost hos mamma för att sen gå vidare hem till pappa. Åkte hem till min faster där farmor & farfar, 2 av kusinerna och min faster med man var.
Kalle Anka, julbord och en massa annat gott.
Tomten kom och det blev klappöppning. Jag tror man aldrig växer upp faktiskt, man ser alltid fram emot julklapparna. Mina innehöll pengar, ett smyckesställ, smycken och ansiktsrengöring och liknande.
Spelade spel och mot kvällen mös jag och kusin Andrea till det med film och gott. Mot halv 12 tiden drog vi oss hemåt, mot mamma för att ha filmmys. Där var min julafton.

Jag måste erkänna att lugnet som infallit sig idag, såhär på juldagen, då julafton är förbi, är otroligt skönt.
Jag har aldrig gillat förändringar gällande högtider som denna. Den sista riktiga julafton hade jag för 4 år sen, då hela familjen var samlad, då alla var glada och lyckliga. Men tiderna förändras, och man kan inte annat än acceptera läget. Det har funkat, dom följande åren. Men iår var det annorlunda. Andra omständigheter har spelat in. Tårar som pressas bakom ögonen tillsammans med en stor klump i magen tillhör inte julafton. Jag försökte iallafall, men ni är tydligen inte mer storsinta än såhär.
Stämplar denna julafton som den sämsta, men jag fokuserade på mina kusiner som gjorde min kväll någorlunda fin tillslut.



Den tjugofjärde

Nyss ätit grötfrukost hemma hos mor. Senare drar vi oss, med far, hem till faster och firar julafton där med kusinerna och farmor och farfar. God Jul på er!

Dan före dopparedan

Kryper upp i soffan med mina nybakta lussebullar och filmen Love happens.
Försöker suga in känslan av jul. Det är faktiskt dan före dopparedan trots allt.
Vid denhär tiden brukar vi sitta framför uppesittarkvällen i våra tomtepyjamaser, fulla av längtan, fulla av lycka. Och ni brukar vara med.
Denhär tiden tänker man på er som är saknade. Man saknar ännu mer. Morgondagen är menad att vara fin, och det ska den bli. Trots att den vore finare om ni var här ♥
Jag tror det är en kombination av kärlek, lycka, glädje, sorg, saknad och förvirring som bakar ihop sig i mig just nu. Det är svårt. Jag är kluven. Julen kom så plötsligt på något sätt. Det är långt ifrån som förr, men vem säger att det inte kan bli bra för det?

Bad time for a good time

Sista julklapparna. Check. Inslagna och utplacerade under granen. Check.
Kilade runt på stan med Erika. Känndes som en evighet sen jag umgicks med henne. Underbar tjej. Tog oss en fika på Java. Chailatte och kladdkaka mitt i julruschen. Älskar sånt.
Nu jäser lussebullsdegen och jag tänkte avsluta dagen med film och några lussebullar. Kan förövrigt verkligen, verkligen inte få in i huvudet att det är julafton imorgon. Vad hände?

Your picture is haunting my dreams

Tar mig även denna förmiddag in till stan för lite julklappsshopping, nu med E. Och denna gång ska julklappar med hem, vare sig jag vill eller inte.

Tankarna faller alltid tillbaka


Enkla chokladpraliner innehållande marsipan med inspiration av E.
Och Leilas Rocky Roads med bl.a. jordnötter, marshmallows, pistagenötter och dumle.
Hoppas på lussebullar och knäck imorgon bara för de är så förbannat gott. Nu kryper jag ner och ska försöka övervinna min förkylning och försöka inse att imorgon är det dan före doppare dan.

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world

Idag på stan sprang jag, Julia och Anna in på resia och planerade utomlandsresa. Nu känns det som om det är påväg att bli verklighet. Alanya i augusti. Sinnesjukt hur mycket jag längtar!
Och vi köpte även andra biljetter. Rihanna i Globen i november. Fantastiskt. Jag älskar att ha saker att se framemot!

Soul on fire


Julklappsshopping? Jo men tjena. Eller jo, julklappar till mig själv? En orm på fingret och nya underkläder.
Klämde in lite soppa med Julia och övningskörning innan det nu är dags för julbak. Och jag som hatar att baka. Mer information senare.

På min klädställning

Tillskott på klädställningen, då byts de gamla ut och hamnar i garderoben.
Dessa införskaffades i Stockholm den 4/12.


Linne Monki

Linne/Tunika Monki

Spetsliknanke linne Monki

Halvtransperant skjorta Monki

Slappt baslinne Monki

T-shirt HM

Det blev mer än jag själv vågade tro på

Tar mig in mot city med J och A. Julklappsshopping står på listan!

I'm starting to realize that I actually miss you

Fick besök av fina Anna och Fia på eftermiddagen. Dock gav dom mig en lite småretlig present eftersom jag inte kan tugga. Dom är inte så fina trots allt. 
Har fortsatt kvällen med lite goodfeeling-musik och städar nu rummet. Lite julpynt ska upp, sen avslutar jag kvällen med en film framför en nyklädd gran.


Tomten, jag vill ha en riktig jul

Sätta på julmusik på spotify och plocka ihop i rummet och kanske börja fundera ut de sista julklapparna? Noll motivation. Krypa ner framför en till film? Pang!

Allt känns fel, att det är julafton om 3 dagar?! Jag har alltid älskat julen. Vid denhär tidpunkten brukar jag vara i full färd med att slå in klapparna, vara förväntansfull och längta till tusen. Mysfaktorn har varit på topp och jag har på nåt sätt gillat stressen. Den stressen har inte slagit mig än. Kan bero på att jag undvikit allt? 
Jag har insett en sak. För att älska julen krävs en stabil grund att fira den på. Och iår är det annorlunda. Ångest. Det är vad jag känner inför fredag. Jag vill inte ha jul.


Take my hand and just don't let go. For as long I have you I'll be alright

Allt blir så jäkla mycket lättare när man har fina vänner!

Man inser vad man vill när det man vill är alldeles för långt borta

Julia gjorde mig sällskap under gårdagen. Nu har jag nyss vaknat, men är helt slut. Haft världens jobbigaste dröm. Jag var mitt i ett skottdrama med Hästen och Tony. Skadad av Andra Avenyn måntro?
Nu ska jag krypa upp i soffan framför en film med en skål kräm i vetskapen om att vi idag får officielt jullov. Vi hörs!

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya

En höst, 185 avsnitt senare. Nu har jag sett klart Andra Avenyn!


Fjärde advent

Vaknade vid 11, fick i mig mina värktabletter, däckade och vaknade halv 4 igen. Snacka om effektiva. Tror jag är lite småhög hela tiden.
Haft världens finaste Julia på besök och nu ligger jag i sängen och kollar på Sunes Jul. Helt underbart. Jag skulle kunna adoptera Håkan!

I fredags morse, efter 3 timamrs sömn kände jag mig så fruktansvärt trasg. Går inte att förklara hur, men kände mig bara så fruktansvärt trasig. Allt jag har haft att grubbla på kom över mig när nervositeten inför operationen steg. Tröck i mig min gröt, gråtandes av nervositet.
Fick lugnande på sjukhuset och la mig på operationsbordet. Vaken under operationen med musik på högsta volym i öronen. Dom snittade upp i tandköttet, borrade sig ner i benet i tandköttet där dom sedan klyvde tanden som fanns i 3 bitar. Tog bort tanden och sydde igen. Ungefär så gick det till. Så fruktansvärt skönt när det var över, jag var så himla nervös. Och under operationen hörde jag borrarna och jag låg och sprätte med benen av nervositet.
Vinglade ut från sjukhuset och jag minns inte när mamma spang in och köpte tidningar åt mig. Var lagomt borta resten av dagen. 

Idag har svullnaden gått ner ytteligare, men däremot är smärtan värre. Går konstant på starka värktabletter som jag blir slö och trött av. Där har min situation just nu.
Nu ska jag fortsätta min kväll med Sunes Jul.


One step closer

En aning klarare i huvudet idag, men lika smärta. Lever på starka värktabletter som gör mig trött och orklös så jag däckar ganska snabbt med dom i kroppen. Haft besök av tre fina idag, Josse, Sofia och Erika. Nu tänker jag sova. Godnatt.

We all have diffrent ways

Legat helt däckad framför tvn. Lite svullen, stel och smärta. Nu kryper jag ner och läser min VeckoRevyn. Godnatt.

After the operation

Operationen är nu avklarad. Halv 9 imorse. Vilken lättnad. Känner mig mörbultad, fortfarande bedövning i, svullen i ena kinden och låter inte klok när jag pratar. Nu kryper jag ner framför en film. Updaterar mer senare.
Och en sak till, tack tusen gånger om för alla er som brytt er nu, det är guld värt. TACK!

En döskalle på fingret


JC  49:-

It's what they all call confusion

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, hur jag ska uttrycka mig. Alldeles för mycket tankar på mycket som händer i livet just nu. Tom men ändå så full av olika känslor.
 - Det var kul att du kunde bry dig idag iallafall. -
Nu efter 1½ timmes övningskörning med far ska jag, tillsammans med spotify på högsta volym, skriva klart mina sista skoluppgifter innan lovet. Snacka om skön känsla.

Dedär var min bebisplutt.

Thinks over the blue

Skolan, ett matteprov som vi inte ens behöver diskutera och en shakespeare pjäs. Där kan ja tillägga att jag hatar teater och sånt. Så ni förstår hur entuseastisk jag var inför detta?
Dock gjorde några av grabbarna i min klass en helt underbar tolkning av Hamlet. Så fruktansvärt kul.
En snabb vända ner på stan och övningskörning hem. När jag var hemma hade jag bokstavligt talat ingen känsel i fötterna, jag kunde inte röra på tårna. Plus att dom hade blå-röda fläckar överallt. Såg ganska läskigt ut, ungefär som köldskador. Men ett varmt bad senare var jag på G igen. Fastnade lite för länge på skype med Julia och nu har jag en aning ångest inför operationen på fredag. Det är ganska så snart!
Och inatt kommer jag nog somna grubblandes på livet. Har en underlig känsla i kroppen. Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig just nu, för jag har inte riktigt klurat ut sanningen. Det var allt för mig ikväll. Godnatt.


I keep dancing on my own


Ananas och Jordnötter. Jag vet iallafall hur man pluggar med stil!

13 december

Ett luciatåg i kyrkan tidigt imorse. Minsta lillebrodern var stjärngosse och sockerbagare. Ganska fin och härlig stämning, minns för 5 år sen då jag stod där framme med ljus i mitt hår. Duktiga var dom iallafall.
Detta följdes av en skoldag och ett tandläkarbesök. Nu är jag helt slut och tänker slockna till ett avsnitt av paradise. Godnatt.


Matematik på internet


Pluggar matte med Anna på skype. En genial idé om du frågar mig.

1 år av ord som skrivits ner

Idag fyller min blogg ETT år!
Ganska precis, exakt nu faktiskt. Gillar förinställda inlägg.
Ett år av mina dagar, tankar och åsikter. Grattis!

Nyårsblåsan

Denna kommer vara omslingrad runt min kropp på nyår. Där jag springer runt med mina frusna ben på klackarna från HM och skålar in det nya året. Vero Moda 359:-


Du vet vilka knappar man ska trycka på för att det ska svida lite mer

Efter en ovanligt långsam arbetsdag melln 10-17.40 tog jag mig ut och övningskörde. Och ju sitter jag här. Där har ni min söndag.

Väljer man sina egna vägar?

En dag på jobbet!

Hey little girl, do you know what you want?

Dom första julklapparna hänger nu i en kasse på sängkanten efter en runda på stan. Ganska skönt.
Kvällen fortsätter med en visit hos Julia som mentalt stöd. Vet inte om jag är bra lämpad för det eller ej, det visar sig. Spännande.
Filmmys med S och J får avsluta kvällen.

Vi skänker ett stort grattis till min käre vän Erika Lundahl idag också, ett stort GRATTIS!

It's all about the money, it's all about the dun dun du du du dum

5 tjejer i 2 sängar, med massa gott att äta, härligt tjejsnack och mycket skratt, kan det bli annat än härligt? Anna, Fia, Jasmina och Julia. Fina tjejer.
Kan förövrigt tillägga att vi råkade göra en springnota på pizzerian igår. 5 glada brudar, helt besatta av att hinna med bussen rusar ut ur pizzerian och möts av ett samtal hemma: "Hej, ursäkta, men ni glömde betala..?" Snacka om risigt.
Nu har jag Julia på besök, vi ligger halft däckade i min säng, snackar om livet och kollar utlandsresor.
Ska snart ta mig in till stan för en runda med Josse, senare slänger jag upp en bild på min nyårsklänning.

Ikväll är jag tjejernas

En runda på stan med Anna och Wille, hittade en nyårsklänning!
Nu ska jag mot Hille för en rejäl tjejkväll med några härliga brudar. Hörs!

En fredag morgon

Efter provet på fordonskännedom bjuder läraren på pepparkakor, julmust, godisbilar och finsk julmusik i verkstaden. Lite småcharmigt sådär, eller?


.

Körkortsteori och vindruvor för hela slanten!

Att vilja visa sin sanning, att visa den för någon annan

Grubblar på mycket, allt mellan himmel och jord just nu.
Och samtidigt går allt i en jädrans fart här, har ni insett att det snart är jul? Skolarbeten betas av ett efter ett, och inte en enda klapp har jag införskaffat. Och snart är det dags för operation. Shit.
Svettades lite på friskis på ett jumpapass direkt efter skolan med Anna och hennes mamma iallfall. Skön känsla i kroppen nu, och snart är det säsongsavslutning av Greys!
Det var ungefär det jag ville få ur mig ikväll. Tack och hej.


Godnatt

Efter ett 3½ timmars skype-samtal med världens bästa Anna säger jag nu godnatt.

Jag har hamnat där jag inte riktigt fick hamna

Ett telefonsamtal med en av världens underbaraste människor kan göra en så jävla mycket starkare. Vad skulle jag göra utan dig?

Julia, så jävla fin tjej.

När vet man om tankarna borde tas på allvar?

Vaknade nyss från en powernap. Nu - samhällsekonomiplugg och de desperata hemmafruarna klockan 9.

Bjuder på 2 charmiga bilder från stranden i somras, tänk om man vore där nu.

Ett blankt papper fullt med text

Försöker sortera tankar, försöka tolka, upp och ner dag. Just precis nu väldigt nedstämd, fast jag egentligen inte vet varför. Eller jo, lite. Fast nä.
Jag vet iallafall vad jag skulle vilja vilja. Och jag vet iallafall att jag gillar det som händer. Det är väl en början iallafall?
Inget mer intressant för dagen. Noll inspiration. Därför hörs vi en annan gång ist!

Det kom som en stjärna från klar himmel

En fredagskväll med tacos, Titanic, gott, en Julia och en Erika. Fina tjejer.
J stannade över natten efter mycket om och men. Drog till med en fin försovning då jag vaknade 07.20. Sofia kom och hämta mig 07.30 för att åka till stationen. Snacka om panik! Slängde ihop några frukter till frukost och kasta ner sminket i väskan, sen var jag fit for fight.
En vinterdag i Stockholm med shopping och uppgradering av garderoben, en massa skitsnack och fka på ett mysigt café - en helt underbar dag.
Vi hamnade sen hemma hos Josse för en kopp té och en massa tjejsnack efter en lång dag. Mys. Jag drog mig sen vidare för mys på bortaplan.
Kom hem runt 10 imorse och somnade till Andra Avenyn för missad sömn. Dagen har jag spenderat i sängen framför tvn. Välbehövligt. Nu ska jag somna - åter igen till Andra Avenyn. Godnatt.
Kan förövrigt tillägga att jag såg Tyra Sjöstedt, bloggaren ni vet.


Torsdagsmyset med Tacos och Erika
Stockholm

Den optimala tröjan för Josse (internskämt)






Dagen i Stockholm

We all live on our memories, and then create new ones

Stockholm igår med mina fina. Riktigt lyckad dag. Ni är så jävla bra!
Skönt att bara komma iväg också. Bara bort.
Idag har jag legat utslagen i soffan framför tvn, efter en helg med x antal timmar för lite sömn. Berättar mer om helgen och lägger upp lite bilder senare när jag blivit människa igen.

Stockholm

Tar mig ner mot huvudstaden med två fina tjejer över dagen!

Behind blue eyes

Vaknade upp med E imorse, snacka om att det inte kändes som skoldag!
Ett spinningpass efter skolan med Anna och nu fredagsmys med Julia och Erika. För sedan ännu mer mys.

Världens bästa torsdagkväll

Tacosen ligger fint i magen. Nu väntas Sex and the city 2, en massa godis och mys! En perfekt torsdagkväll.

Julkalender in a new shape

Världens bästa mamma gav mig en julkalender med smink. Inte illa.


When people do it to a secret, it all becomes more exciting.

Hemma efter en lång skoldag, funderar på att plugga eller nåt liknande, lite körkortsteori kanske?
Ikväll tar jag emot Erika som nattgäst när mamma är bortrest. Vi ska mysa till det ordentlig med tacos, film, godis och en jäkla massa catch-up!


Bilder från ett av alla våra balkonghäng i somras.

Tillägg: Fick en söt kommentar jag tänkte svara på, tack. Och jag har i princip bestämt mig för vilken av operationerna det kommer bli i vår. Den där risken för att tappa känseln över vissa delar av området kring hakan är, då jag typ kommer vara klar med allt va tandställning heter inom ett år. Många tankar snurrar kring detta, men i 90% av fallen går det bra och man får behålla all känsel. Skulle jag ändå ha oturen på min sida behöver det inte betyda hela området kring hakan, kanske bara en liten punkt. Så just precis nu lutar mina tankar åt detta, jag berättar mer om allt så fort jag vet mer. Just nu ska jag fokusera på den första, som sker om 2 veckor.


Ute på farlig mark, men det är där spänningen finns hämta

Rolig buss imorse. Den första kom inte, dom andra 2 körde förbi. Behöver ja tillägga att de va svinigt kallt?
Sjukhuset under lunchrasten. Den första av 2 operationer inbokad. 17 december. Jag blev nu faktiskt ganska nervös. Denna gång ska en visdomstand som inte kommit upp bort.
Stan med fina A efter skolan och en powernap på soffan. Efter en lång varm dusch nu ska jag städa rummet och sen krypa ner till greys. Hej onsdagkväll.

RSS 2.0