När solen går ner

Idag var jag desto gladare. En bra dag! Jobbpasset 14.30-22.30 gick snabbt och nu hänger jag i soffan med Emil och Jonte.

En sak jag tänkt på. Jag har typ en fobi för killar med långa naglar, kan typ inte ens titta på deras händer och ännu mindre nudda dom.
Alltså hellre att han har sönderbitna naglar & torra händer. Är naglarna långa känns de så ovårdat och äckligt. Tänkte bara dela med mig av detta. Godnatt, imorgon väntas en sovmorgon utan träning. Känns skönt!
Nåt annat som vore skönt är sommar & peace. Grejer de!


Onsdagssol

Imorse var det tungt att kliva upp.. Men dag 5 av träning skulle fan bli av. Mötte upp Frida, som var lika slut som jag. Vi beslutade oss för endast 30 min på gymmet, så nu ligger jag här. I soffan. Framför HIMYM. Och en god frukost. Hur skönt?

Förresten, idag känns det som vår här i Oslo! Solen skiner, knappt nå snö och jag gick till gymmet med endast löpartights, linne och en huvtröja-utan att frysa. Awsome!


I've got 20 dollar in my pocket

Förra veckan arbetade jag stängning med Oscar hela veckan, tränade en massa, tog emot familjen på besök, åt på O'Learys, vandrade omkring på stan, åt god mat (äntligen lagad mat som dukades fram på bordet!!), blev firad av familjen, mös framför film med bröderna. En bra vecka och riktigt fin helg då familjen var här tors-sön.

Denna vecka är det stängning med Nicolai hela veckan, var ledig igår. Skönt som fan. Tränade och kikade film. Typ. Ändå var jag trött och sur idag.. Man får ha sånna dagar ibland också.
Nu ska jag somna framför himym. Livskvalité!


Slap in the face

Mötte upp Frida imorse och tränade. 4e dagen på raken, de känns i kroppen. Men de är så skönt att ha Frida så nära och som min träningskonpanjon. Man behöver liksom få umgås med lite annat folk, och vi har klickat så jäkla bra så hon är en av dom jag delar vardagens problem med.

Har förövrigt haft en skitdag. Varit på dåligt humör på jobbet och varit allmänt nere. Pallar inget. Och kommer hem till en säng full med brödsmulor och ett meddelande om att en nära brunhårig vän blivit rödhårig. Vardagskaos. Hejdå.


20-års firande

Födelsedagen sög, men firandet på lördagen blev fan grymt!
Jag, Frida och Sophia slog våra kloka huvuden ihop och firades tillsammans. Och bakade en penis-tårta som vi bjöd på. Såklart, vad annars? (de tog oss 3 vändor till Rema innan vi hade alla ingridienser...)

Firandet hade vi hos Frida med mina roomies ( + Amanda som kom från gävle & överraskade mig!!) Fridas roomies, Oscar & Nicolai från jobbet, oscars polare Robin, Annie (som också fyllt 20!!) & Bea, Andrea & Maria och Timmys polare. Blev nog närmare 25 pers innan de va klart. Det var riktigt, riktigt trevligt!

Jag, Annie, Bea, Oscar, Nicolai och Robin avslutade kvällen på en jazzklubb. Sjuuukt kul och skön stämning.
Riktigt Bra kväll, där kvällens skönaste present lätt var mangon från O. Där är jag tråkig, men ni vet, en såndär intern grej. Sen fick jag fina saker av C&A också. Tack!
Dock lite dumma beslut på fyllan och bakisångesten på söndagen va ej lika kul.

Jag saknar mina vänner där hemma, speciellt en dag som denna. Men vet ni? Jag trivs sjukt bra med mina nya här med. Man börjar bygga sig ett liv och en umgängeskrets och hittils har jag fått turen att omges av helt underbara människor!


20 barre

Jag fyllde ju 20 förra fredagen (18/1) 20??! Hur sjukt? Man är fan stor nu alltså.
Vaknade till en tom lägenhet, Skypade med Anna i Australien (fan, jag saknar dig), köpte ett gymkort till mig själv i present, mötte upp Frida för gym och skitsnack. Började jobba 14.30. Kvällen sög. Jag va på dåligt humör, men fick komma hem till ett uppdukat bord av Catta. Blommor hemifrån, ost&kex, frukt, dryck. Lite av varje, hur go är inte hon då? Så ett litet firande fick jag iallafall. Avslutade med en film i soffan med C. Så vadå, jag är alltså 20 nu? Vuxen på riktigt? Får gå på systemet? Tydligen.


Rewind

Har haft en riktigt bra vecka sen sist vi hördes bloggen. Har fyllt år, firats, jobbat stägning, haft familjen på besök, tränat osv. Bloggar om de sen, nu ska jag somna till lite webb-tv. Godnatt!


Bursdag

Såhär firar jag in mins 20 år fyllda. Framför en film, med fötterna på bordet, men männen i lyan.


Fick en moral som jag tror kan ha räddat mig

Startade dagen med en pw - så jäkla skönt sätt att komma igång på.
Jobbade sen 14.30-22.30 på rema. Och snälla nån, gör mig gravid nu! Såg världen sötaste unge idag! Så helst vill jag bli gravid med honom, men jag förstår problematiken i det...
Men jag smälte totalt! Ni anar inte.

Lite spontant har vi färgat cattas hår igen och jag vill bara påpeka att idag kom "håll om mig" ut på spotify, seriöst, lyssna på den! Fantastisk!

http://open.spotify.com/track/79YE1NKnLZAkYQ6PZBdmsI


Håll om mig

Så, hur har min senaste tid i livet sett ut? Jobbat stängning, solat, lyssnat en hel del på Petters nya låt med Daniel Adams Ray - håll om mig, hoppat in ett stängningspass på Deli för en sjuk Frida , druckit kaffe och ätit baguette med pojkarna i huset.
Snart ska jag nog krypa ner framför min bok, godnatt!


Som du sa är det svårt att bli riktigt nöjd. Det är så lätt att fantisera.

Vaknade av mig själv innan 9. Börjar inte jobba förrän 14.30, så jag har redan hunnit tagit en pw, kört lite styrka, ätit frukost och nu ligger jag nedkrupen i soffan framför the big Bang theory. Så jävla skönt, like heaven!
Lite kontrast till förra veckan då jag började 06.30...
Nu ska jag koncentrera mig på the big Bang igen, vi hörs!


Men hur söta?


The first cut is the deepest

Slet mig upp till jobbet i mörkret i lördags, efter ca 3h sömn. Tror jag lyckades sova precis rätt, för jag va liksom pigg hela dagen ändå. Så trött så man blir pigg.

En powernap sen va man redo för filmkväll hos Frida.
Skippade filmen och pratade bort hela kvällen med chirre&dirre. Så kul när man klickar så fint med en ny vän, så man pratar bort 7h snabbare än blixten. Runt 03 kom hennes roomie Matilda hem, med två arbetskamrater. Låt oss säga att dom inte platsade in och vi skrattade gott alla 3.

Landade i min säng vid 06 och eftersom hela Oslo dör på söndagar har även vi här i lyan varit döda idag.
Städat, tvättat, tränat, promenad och nyss en film med lilla familjen. Nu ska jag krypa ner och kika på en till film. Godnatt!


Godnatt

Hoppade in de sista timmarna och stängde med oscar. Jag var aspigg efter mina 3 timmar sömn mellan jobb-passen och tiden rusade iväg.
En baguette, en mango och the big Bang theory i sängen. Där är min fredag. Fest, eller vad?
Jag och min mango, kvällens sällskap..
Nu ska jag försöka somna, börjar om några timmar igen. Sen tar jag helg!


Som jag hade dig förut

Började 06.30 imorse igen, var faktiskt inte så trött ändå. Slutade 14.30, är hemma och ligger i sängen för en tupplur. Ska tillbaka till jobbet igen kl. 20.00-22.30, måste hoppa in för Nageena. Och de väntas öppning imorgonbitti igen... Så sömn behöver jag nu.
Men först - the big Bang theory!


Välkommen till mitt liv

Tog mig en pw, kortare än tänkt för jag har sån förbannad träningsvärk + att de blåste kallt som satan idag. Körde lite magstyrka när jag kom hem istället.

Är sliten som fan, behöver sömn. En varm dusch och en bok, sen somnar jag nog rätt snabbt. "50 shades of grey", som jag fick av tomten tänkte jag försöka ta mig igenom. Har inte läst en bok på evigheter.
Imorgonbitti 06.30 kallar jobbet igen. Godnatt!

Orkar du inte fickparkera? Gör som norrmännen och parkera tvärsöver istället!


My heart

Hur mycket saknar man inte dessa stjärnor då?


Bring me down, like nobody else

So, whats up party-people?

Själv är man ensam i läggan, partyparty.
Själv käkar jag en mugg med fil & laddar hem how i met your mother säsong 8 (finally, jag är hel igen!!) och ska snart ut och träna. Plus skypa med Emma som fyllde 7 å igår, min lilla prinsessa!

Och ett viktigt tillägg: idag är det endast 8 dagar kvar till dagen D! Jorå satte..!
Dags å bli myndig här i Norge med!


Du har fångat mig, likt en stormvind

Som vanligt vandrar man likt döden själv till jobbet när klockan endast är 06.20..
Men en kaffe på de så!
Ja, ni läste rätt. Kaffe. Jag. Jorå, jag är minst lika chockade som er. Norge har förändrat mig. Kaffe är ju helt okej. Inte gott, men godkänt. Energi iallafall.

En glad dag idag. Slutade arbetsdagen med att få se Nicolai skotta snö (typ den enda snö som ens finns i oslo) med en fruktkorg. De va en fröjd för ögat.

Saknar min prinsessa lite extra, grattis i efterskott Emma<3


Allt ditt är mitt

Jag snyltar från grannens internet våning ner. Hmmm, undra om han märker nåt?


Med öppna armar

Jag vet, vi alla hatar dessa inlägg i efterhand . Värsta resumén av de senaste dagarna/veckorna. Jag hatar dom. Men jag vill ändå ha dessa dagar att titta tillbaka till när jag ser tillbaka i bloggen.

Nyår har passerat. Det är 2013. Jag bor här i Oslo. Livet är bra oförutsägbart ibland. Man är så ovetande om framtiden. Men nyår blev toppen. Firade med gävle-vänner. Samtidigt som vi i en sann ”svenskar-i-oslo-anda” samlades från så många olika svenska städer och firade tillsammans. Kända som okända ansikten. Jag ser en liten charm i det. Att få möta dessa nya människor, vissa låter man stanna, medan andra passerar förbi med ett snabbt intryck. Hur vi svenskar liksom håller ihop här i Oslo. Att få möta nya människor, med ny personlighet och ny energi. Sånt är så jävla härligt! Överallt finns det små guldkorn.



Men mina vänner där hemma, ni har en varm plats i hjärtat ni med. Skypade nyss med jullan. Kära jullan! Tänk att man plötsligt kan vara så långt ifrån varandra, när man för någon månad sedan levde ett helt annat liv, med andra människor? De enda livet man visste – de hemma i Gävle.


Jag trivs som satan här. Så jag längtar inte hem, men jag saknar hemma. Det är en viss skillnad. Trots att det var så otroligt härligt att komma hem över jul, så slog de mig vid ett flertal tillfällen att jag är så jäkla glad att jag har flyttat. Provat på nåt nytt. Jag är hellre den som kommer hem igen vid sånna tillfällen, än den som är hemma och möter upp den vän som kommer hem. Jag hade aldrig klarat av att gå runt i de gamla banorna. Jag behövde nåt nytt. Oslo blev mitt nya. Välkommen 2013, tillsammans ska vi kicka ass!

 

 


Ett tolvslag, en kundvagn, bankmän och persiskhemmafest

Tåget gick vid 6 på morgonen på torsdagen den 27/12. Det var med tårar som jag kramade om mamma, Peter och mina bröder när jag klev på tåget. Det kändes som om jag flyttade på nytt. Att det kan göra så ont att lämna dom man tycker om. 
En lång tågresa och 9 timmar senare var jag framme i Oslo runt klockan 3, med mer packning än jag kunde bära. Bokstavligen. Tror de tog mig ca 30 min att ta mig ut från stationen. Okrydd. På och av tåget fick jag be några män om hjälp. Tur dom va starka. Taxi hem (trots 5 min gångväg) var ett givet alternativ. Fick sen som blodsprängda fläckar under huden på axeln efter väskan. Fint.
 
Hoppade direkt in på jobb, Deli 16.30-22.30. Trött som ett as då jag bara sovit någon timme de senaste dygnet. Catta mötte upp mig på jobbet. Jobbade även fredag och lördag. Samt varetelling (inventering) på Rema på söndagen, 11-19.30 och varetelling på Deli på måndagen, 07-12.30. (Var förövrigt mitt sista schemalagda pass på Deli, från och med nu är jag endast extraanställd där och blir inringd om det behövs. Ett beslut som känns skönt, samt att jag istället får heltid på Rema)
Fia, Sanna och Lina kom med tåget på söndagkväll. Finbesök från Gävle. Var så jäkla kul att få träffa mina tjejer igen! 
Internet dog under helgen, nyår kom. 2012 har passerat, med mycket tårar och skratt. 
Åt finmiddag i form av skagentoast, oxfilé och panacotta. Spelade kort och skrattade med kära vänner. Tog t-banan mot Majorstuen, hem till Andrea (en tjej jag festat med 2 gånger här i Oslo) där det var fest. Skålade in 12-slaget på en takterrass med massa folk och glada ansikten. Skapade bekantskap med Annie & Bea, två skithärliga tjejer från Göteborg.
Hamnade på en randomfest med dom. Ca 20 st överklassnorrmän - också vi. Var kanske hur kul som helst! Dansade och skrattade som aldrig förr! Spelade Linda Bengtzing och sjöng med dessa bankmän i kostym. Hur random?
Glider vidare, hoppar in via en balkong på en persisk fest. Står i deras vardagsrum och betraktar deras dans. Dom märker oss aldrig. Vi asgarvar. Drar med oss en av dessa bankmän, 29 år, på efterfest hos Annie och Bea. Jag sover kvar och somnar runt 6-7 på morgonen efter en sjukt kul nyårsnatt. 
 
Stannar kvar till ungefär 2 dagen efter. Skrattar åt nyårsnatten och tar mig hemåt. Bakishäng med mina tjejer. Godis, hemmagjord pizza och film. Bäst. 
Onsdagen spenderades på stan med Sanna, Fia och Lina. visade lite av Oslo och fick lite kvalitetstid med tjejerna. Jobbade till stängning och tog en välbehövlig pw med Fia efter jobbet. Som jag saknat den tjejen! Och våra pws. Världens bästa människa. Vi är så jäkla lika varandra hon och jag. Det är sånt som gör avståndet så jobbigt!
Torsdag och jobb. Tjejerna kom förbi för en hejdå-kram! Mina fina, fina tjejer. Tack för besöket!
 


Go with me, go where ever the sun shines

Hela denna vecka har gått åt till att kliva upp tidigt, jobba, komma hem, powernapa, powerwalka, somna till en film. Typ. I måndags var jag på kasst humör och igår var de humörsvägningar. Men idag har jag varit fett glad. Full med energi! 
Precis ätit lite makaroner och köttbullar, mer avancerat orkar jag inte med. Nu ska jag skypa med jullan-pullan Sjölund! Fett!
Sen drar grabbarna och Catta jobbar. Ensam-kväll! Fett med skönt. 
Vi hörs!
 
Måndag och tisdag har varit ungefär såhär. Humörsvägningar och astrött. 

I efterhand

Så, var var vi sist? Juste, jag var på Swedish house mafia den 22 december och hemma i Gävle och Svergie över jul.
 
 
SHM VAR SÅ JÄVLA GRYMT! Stämningen, ljudet, folket, house mafian, musiken, låtarna, känslan, glädjen, trängseln, alkoholen. Man mådde så jävla bra.Känslan av att hela världen är din, när man sträcker upp armarna i luften, blundar, hoppar och sjunger med. Tack grabbar, de gjorde ni bra! 
 Och en grej till, Sebastian Ingrosso, hur snygg??!
 
 
 
Julafton innebar grötfrukost & julstrumpa (älskar att mamma aldrig slutar med traditioner) hos mor. Kvällen spenderades hos kusinerna Andrea & Nisse, Faster Nettan, Pelle, farmor, farfar, brorsorna och pappa. 
Julbord (Uppskattar mat nå fruktansvärt när man inte lever i lyx här i Oslo), snöbollskrig och "med andra ord."
Fin julafton som avslutades hos mamma där även Peter anlänt. 
 
Juldagen innebar julafton hos mamma. Julbord igen, fina julklappar och julstämning. Svirade sen om och åkte hem till Ida för att fira hennes 20 år fyllda. En utgång med mina tjejer satt som handen i handsken. Det ärnågot jag saknar här borta, mina fina vänner i Gävle. Jag är van att umgås med många, ha många vänner omkring mig. Så lever man i dehär nu. Ny i en stad, med 3 roomies. Lite kontraster.
Dansade på Slick och åt den klassiska cheesen på donken vid 2. Riktigt kul kväll!
 
 
Annandagen tog jag med mig Viktor in till köpis - mellandagsrean var ju igång. Shopping med bror, som sen byttes ut mot Lundahl och även miss Khajavi anslöt sig. Massa shopping och fina vänner. Gävle kändes som en liten sagovärld när jag var hemma. Så härligt!
Den årliga middagen hos farmor & farfar med släkten ägde rum på kvällen. God mat och släktsamling. Kvällen avslutades med ost & kex hos mamma med lilla familjen. Så mycket kärlek när man väl var hemma. Min lilla, älskade familj. 
 

Back

Helt plötsligt har vi internet på min dator, men endast min. Inte Emils dator och ingens mobil. Detta är en evig gåta. 
En annan evig gåta är hur Canal Digital jobbar här i Norge? Vi har inte haft någon fungerande boxer till tvn sen vi flyttade in den 1 nov, och dom har varit här 2-3 gånger.. Samt att de skulle komma en snubbe förra veckan och fixa internetet? Tidspress är inget norrmännen jobbar efter ialafall. 
 
Över till annat. Jag tänkte blogga lite om de senaste veckorna, känns trist att missa dom här i bloggen. 
Förövrigt sitter jag ensam i lyan för tillfället. Jobbat 06.30-14.30 idag. Har öppning mån-löradag denna vecka. Slitsamt. Och, jag går nu på heltid på Rema. Känns toppen! Samt att jag har fått komma in lite mer i jobbet, lära mig mer saker. Beställa varor, melkerummet osv. Kjempegøy!
Hungrig är jag också, men så sjukt otagg på att laga mat. Själv. Åt mig själv. Hatar att laga mat... Vilka bekymmer jag har.
 
Rörigt inlägg, nu ska jag blogga om de senaste veckorna med Filip och Fredriks podcast i bakgrunden. Vi hörs!
 

Lördag

Tog mig en pw runt på Grünerløkka och nu avnjuter jag en gourmetmåltid signerad mig själv ( och typ eldorado då de är deras färdiglagade pyttipanna jag äter).
Gott som satan och strax ska jag hoppa in i duschen, utgång med mina mina Deli-tjejer plus några tjejer jag festade med på nyår väntas. Jag är SÅ pepp!

Hade varit fint med värme dock. Shorts & drinkar, oslagbar kombo!


Vänskap över halva jordklotet

Blev en lugn fredagskväll efter en jobbdag 08-16 på rema. Kikade film & åt ananas+mango med Catta & Robin fram tills grabbarna kom hem.

Sov med öronproppar<3 och fick mig en fin sovmorgon. Startade dagen med frukost på sängen framför Skype.
Äntligen, äntligen fick jag prata med min andra halva på andra sidan jorden. Världens bästa Axelsson, fan så jag saknar henne alltså!
Och vet ni? Hon flyttar nog hit till Oslo när hon kommer hem från Australien. Alltså den lyckan!!!! Kan de bli bättre?


When a heart breaks, no I don't break even

Jag lever, även om bloggen inte gjort det den senaste tiden. Det är bara så att livet har kommit emellan och vårat internet här i Oslo-lyan har lagt av.
Återkommer med update osv om den senaste tiden imorgon!


RSS 2.0