Jag stod med knutna nävar framför spegelen

Igår förmiddag hade jag och Frida bokat en timme med en PT. Fick vägledning och har satt ihop ett pass vi ska följa på gymmet. Känns kul!

Jobbade 14.30-22.30 och under dagen kom kusin Wille och Sara. Dom åkte hem idag igen, och flyttar hit på söndag. Kul!

Idag skulle ja va ledig, men vaknar av ett samtal och "Heeeej kompiiiiis, va göru?" Jag ville skjuta nån när ja hörde Oscars överdrivet glada stämma och fattade att de behövdes folk på jobbet.
Planerna med en runda på stan med Frida och Matilda, samt luncha liksom flög bort rätt snabbt.
10.30-14.30 jobbade jag, sen kilade jag ner på stan. Råkade tröstshoppa för ca 1000nok... Så kan de gå!
Ikväll har jag mött upp brorsan på tågstationen, han stannar här hela helgen! Grymt ju!
Nu: skräckfilm med de 3 grabbarna i soffan!


Som ett spegelhus

Var fortfarande i mentalt kaos idag. Ville krypa ner under en filt i soffan och kolla amerikanska serier. Men gymmet med Frida (haha gjorde inte många knop där inte..) och jobb 14.30-22.30 med Nicolai.
Nu är klockan snart 2 på natten, jag har städat lite och nu dricker jag oboy framför lite webbtv. Oslo way of life.


Tankar

Fan, mycket blogg nu. Men så mycket olika känslor i min kropp också. Och mental-breakdown på det. Vill bara skicka kärlek till mina nära och kära där hemma. Och till mina nya här i Oslo. Vad gjorde man utan vänner? Vad gjorde man utan folk som bryr sig? Fan, evigt tacksam och så fylld med kärlek till dessa.
Avslutar med fredagens kesam, lördagens vin och söndagens cola. Godnatt.


En liten dos av kärlek

* En lapp Ida lämnat till mig på jobbet när hon gick dit för att hälsa på mig och jag ej var där. Hur söt?

* Paket på posten från mamma på alla hjärtans dag. Världens bästa mamma!

* Tavla jag fick av mamma i 20-års present. Hon sa att allt stämde in på mig. Jag intygar fullt ut. Mitt liv.

* Vill även tillägga att för någon vecka sen kliver min granne ifrån Gävle in på jobbet - snacka om överraskad! Hon var i Oslo över ett par dar för jobb och letar upp matbutiken jag jobbar i, för att heja. Sånt som gör en så sjukt glad!


The famous mixer!

Juste, hälsning till Frida: jag fann mixern på detta stället ;;;;


Helg, fest och tårar.

I fredags mådde jag verkligen inte bra. Men tog med mig en festande Frida ner på vinmonopolet för att köpa vin till lördagen. Haha kaos, men kul som fan. Gled sen över till henne, jag nykter dom full. Jag trött, dom pigg. Insåg att jag log hade feber och drog mig hemåt vid 9-tiden. Skypade med Julia, åt Kesam & jordgubbar, kikar webb-tv och somnade med feberfrossa.
Vaknar frisk, sovit nästan 12 timmar, får ner på stan med catta, inhandlar lite nytt, fixar mig och åker hem till Bea. Hon, jag och en flaska vin. Och nån shot. Och tvättande av hennes tröja. Sjukt trevligt iallafall innan vi sen gled över till Andrea och dom där Karin fyllt 20! Älskar att träffa nya människor och skapa sig en umgängeskrets. Känner att ja hittat rätt här!
Jag och Bea drar till Ish - de sög. Vi skrattade och drog till Deli de Luca.
Jag somnar sen gott hos O. Hänger kvar där till 4. Kommer hem och får nåt mental-breakdown. Skypar med vänner hemifrån för stöd. Gråter. Saknar mins fina hemma så fruktansvärt. Ord kan inte beskriva vilken plats dom har i hjärtat!
Går sen vid 22 till Frida som jobbar. Blir bjuden på Ben&Jerry och pepp-talk. Matilda kommer även hon. Fan redan där var humöret bättre och just nu sitter jag hemma med en betydligt mindre klump i magen. Men det är fortfarande en instabil dag psykiskt. Men de är lugnt nu iallafall. Hatar ibland att jag är en sån känslofull människa som verkligen får panik i hela kroppen stundtals. Idag var en sån dag. Ni vet, allt rasar samman och tårarna kommer flertal gånger.
Långt och sluddrigt inlägg. Ungefär så ja känner mig nu. Godnatt!


Det hoppar över ett slag, vid tanken på dig

Försov mig imorse och vaknar av att catta frågar vad jag för hemma. 10 min innan jag börjar. Sprang fort som satan till jobbet, kom 10 min sent. Osminkad och trött dag, där jag känt mig hängig och halsont hela dagen. Men varför klaga?

Sovit 1 timme nu, hittat brevlådan som vaktis gömt och ska nu möta upp Frida för en tur till vinmonopolet. Det är ju för tusan helg!


Hur dom än

Det blev fan en riktigt bra dag idag. Jobbet gled förbi snabbt. Stängningspass med Oscar och jag var pigg och glad!
Hemma landade jag i soffan framför "dude where's my car" med grabbarna. Så dålig film så den blir skön!
Börjar jobba 06.30, så ska försöka få mig nån timmas sömn..
Kan förövrigt meddela att mitt musikhjärta dunkar ett glädjerus över att Oskar Linnros släppt nytt. Som jag älskat den mannen sedan albumet "Vilja bli" kommer föralltid vara ett av världens absolut bästa album. End of discusion!
Typ såhär glad är jag över detta och låten "Hur dom än" !


Med solen emot ryggen kan jag sväva tryggt

Somnade sent igår, drog mig upp till gymmet med Frida. Båda va döda. Blev ett ruggigt kort pass idag. Nu har jag krupit ner i sången igen, med mjukisarna lindade runt huvudet så ljuset försvinner. Ska sova en stund till innan dagens arbetspass startar 14.30!


Låt mig få hålla din hand, värma den i min

Ledig onsdag. Körde ett core-pass med Frida, postade några viktiga brev (alldeles för sent), njöt av vårsolen, skypat med Fia och viktor, ätit makaroner & köttbullar, tvättat 2 maskiner, skapat en grym partylista på spotify, fått igång det norska abonnemanget på IPhonen och grubblat över att dom tagit bort våran postlåda för typ 1 vecka sen. Jag väntar ju post för tusan!
Godnatt, välkommen torsdag!


Tisdag

Igårkväll efter jobbet drog jag lite spontant över till Frida och Matilda som också var pigga. Tjejsnack över ett glas oboy fram till 4-5 på morgonen. Det är fan guldkant i vardagen det!
Sov kvar där och kom hem vid 12 idag.
Ordentligt tjejsnack, precis vad jag behövde!
Känns så kul att man hittat vänner man verkligen klickat så bra med här borta. Skapat sig ett liv utanför lägenheten och jobbet. Vi snackade om de igår, personkemi. Sånt fascinerar verkligen mig.
Och Frida är liksom en av mina närmsta vänner just nu. Hon är delen av livet här i Oslo. Och henne kände jag inte ens i oktober?
Och nu är dessa två brudar dom jag delar skitsnack och livets bekymmer med. Fan grymma tjejer! Men livet alltså, hur de kan förändras.

Jobbade stängning med Oscar och nu ligger jag utsträckt på soffan. Dags att somna till Filip och Fredriks Hissen! Det är tisdagnatt och jag är ledig imorgon. Godnatt!

Fan va jag är tillfreds med livet nu alltså. Att flytta ifrån Gävle var ett sånt bra beslut. Var längesen jag kände ett sånt lugn i kroppen. Och här har jag lyckats finna min plats. Mina vänner. Känslor. Allt. Tack för att du är snäll mot mig just nu livet.


Lördagsfest och söndagsmys

Hade personalmöte runt 8 en lördagskväll. Bra val av dag?
Efteråt skyndade jag mig att byta om osv och tog bussen mot en fest där Annie, Felicia, Charlotte och linnea var plus en massa random killar och 3 norska tjejer. Dom hade pool nere i källaren, hur gött??!
Tog mega-taxi in till stan, drog till Möllers, svepte shots osv. Avnjöt sen en ruggigt go kebab. Fyllekäket är fan de bästa!
Somnade sen i den finaste famnen och har hängt kvar där hela dagen idag. Käkat pizza, kollat film och myst. Ultimata söndagen/bakishänget. Kom hem nyss, alltså 00.30 på natten. Så bra dag!


Morgonhäng

Filmkvällar igår blev framflyttad pga det blev för sent. Dagens planerade fika med Ida blev även den framflyttad.
Dock sitter jag här nyduschad redan och ska inte gå till jobbet förrän 15.15. Ganska skönt att få en lugn morgon, ensam i lyan. Nu: placerat mig i soffan framför vänner. Morgonstund har guld i mun!


Don't let the fear drag you away

Alla hjärtans dag blev fylld med kärlek. Passade Kumar och fick massa pussar. Började jobbet 14.30 och trodde jag skulle svimma av hunger då rasten blev försenad. Är de något jag inte klarar av är det när jag är hungrig. Blodsockernivån sjunker direkt och tillslut är det som jag ska svimma. Har alltid varit så. Mamma är lika, om inte värre.

Slutade 22.30 och avslutade dagen på ett fruktansvärt bra sätt. Traskade hem till O och fick somna i den varmaste famnen.
Klockan ringde vid 6 då jobbet kallade för honom. Själv fick jag gå hem och sova vidare. Fin dag.

Ledig fredag. Gymmet med Frida, Skype med Anna och Julia, städat lite och nu inväntar jag Frida och Matilda för filmkväll. Vi hörs!

Förövrigt tycker jag hetsen kring denna dag är alldeles för stor. Varför göra en big deal av det? Varför vara deppig över att vara singel? Det är fint att visa kärlek, men skapa inte värsta kaoset kring det.


Alla hjärtans dag

För att det blev en jäkligt bra alla hjärtans dag tillslut.


Partysvensker

Ja som ni ser, jag har de inte lätt här eller. Mamma, jag vill hem. Vi blir mobbade. Rasistiska påhopp. Tillochmed Aftonbladet bekräftar.
Känn ironin i detta inlägg.


Don't you worry child

Jobbade 14.30-22.30 och passet var skitlugnt. När jag kom hem gled Frida och Matilda över en sväng. Försökte hjälpa mig få igång det nya abonnemanget, men icke sa Nicke. Verkar som att Telia inte låst upp mobilen, trots att jag betalade 300kr för detta i höstas...
Hängde väl här i en timme. Tycker dessa tjejer verkligen är grymma!

Nu: uppe med tuppen och tog emot Oslos galning - Kumar. Idag är jag hundvakt åt denna 12 veckor gamla goding. Just nu hänger vi i soffan framför tvn.


Onsdag

Sitter och väntar på att äggen ska bli klara, om 8 min ska jag möta Frida på gymmet. Så kickstartar jag denna dag!

De va tydligen full fart i Oslo inatt?


You only miss your lover when you let her go

Skaffat ett mobilabonnemang som inte funkar, haft sönder mitt usb-minne, insåg att jag fick skatta 50% på min lön. ALLTSÅ HÄLFTEN AV LÖNEN. Kill me. Tur de är skatteåterbäring snart. Nej juste, om sisådär 1,5 år..
Bra dag.
Avslutar med HIMYM. Världens bästa serie. Här ligger jag och gråter för de senaste avsnittet var så fint. S08E11. Shit. Why so sensitive Linnea? Mycket känslor nu. Vi hörs!


Ledig tisdag

Gymmet och skitsnack med Frida imorse. Gled sen över till henne där man blev bjuden på frukost och en kopp kaffe. De ska va gött å leva.
Har sen tagit en bild till mitt leg på bankkortet, fixat norskt abonnemang, druckit iskaffe på Deli medan Frida jobbade, och köpt ett träningslinne.

Nu: tillbaka till netcom eftersom abonnemanget ej fungerar... Är ej förvånad


Måndagssurr

Sängen var alldeles för varm och gosig imorse, så blev bara en halvtimme på gymmet. Tog mig an löpbandet och höjde volymen i lurarna.
Jobbade stängning med Nicolai och haft Modern Family-maraton med Jonte och lite kvällsfika efter jobbet. Precis som igår. Vi har blivit helt besatta av den serien han och jag.

Och vet ni, idag har jag äntligen fått tillgång till min allra första lön här i Oslo!! Hur gött??

Nu ligger jag här på soffan, i min lägenhet, i ett annat land, med 3 andra ungdomar. Fan va detta livet är charmigt ändå, och fan så skönt de är att växa upp och prova leva på egna ben, på riktigt. Jag trivs verkligen med livet här.
Tänk att man är samma människa, men ändå kan leva olika liv, liksom sitt liv på olika sätt. Tidigare kändes det ju som livet i gävle var jag. De va ju mitt liv. Men nu levs det annorlunda, det har fått mig att växa som person. Dehär är en annan del av livet. Med en annan miljö och andra som delar min vardag. Tur jag hittat grymma människor att dela den med. Godnatt.

Fast ja saknar ju kärleken från mina kärlekar i Gävle. Här är en av dom.


Söndag

Inte gjort många knop idag. Ätit glass, druckit cola, tagit en prommenad och hängt i soffan. Klassisk söndag.
Nu sitter jag och jonte i soffan framför modern family. Jag är lite illamående och har en obehaglig känsla i hela kroppen. Vet ej varför. Hoppas på annat mentalt humör imorgon. Vi hörs!


The fighter

Styrde upp en lax-middag jag och catta. Lördagsgott. Vi kikade melodifestivalen med Wille & Sara, sen gjorde jag mig iordning och mötte upp Annie & Bea för någon drink ute på stan.
Blev en fruktansvärt bra kväll där vi kom in på Stravinski trots att det var lista, dansade med överklassnorrmän, lurade en blåst norrman att Bea var Ingvar Kamprads barnbarn, skrattade oss igenom några gratisshots och avslutade med maxmat. Sjukt bra kväll! Och riktigt grymma tjejer!
Nu: onepiece, cola, glass och film. De är ju söndag.


I can see the sunset in your eyes

Hej livet, när hördes vis sist? Onsdags va?
Torsdagen passerade med stängningspass på jobbet till 22.30. Efteråt beslutade Oscar och jag oss för att gå ut och ta några öl. Sagt och gjort. Pladdrade bort några timmar han och jag, på nån mysig pub inte så långt hemifrån. Riktigt bra kväll.
Kom väl hem runt 2 på natten, fick mig nån ynka timmas sömn innan jag öppnade på jobbet 06.30.
Slutade 14.30, gick hem, sov 1 timme och gick tillbaka till jobbet 18.30-22.30 för att täcka upp för en sjuk Nizma. Slitsam dag, och när jag kom hem var kusin Wille + flickvän här. På besök över helgen och letar boende i Oslo. Kul! Soffhäng med dom + jonte. Lugn trött fredag.
Nu: seg dag, har skypat med Anna som jag saknar så!! Vi hörs!


När livet bjuder på ett lugn

Tog med mig catta och gick till mina vänners gamla lägenhet och kollade städning samt plockade med oss mat osv. 7 kassar konkade vi hem. Va faktiskt lite skum känsla att kliva in där. Tomt. De va ändå där vår resa började. Och dom bodde. Livet alltså.
Lagade go middag och avslutade med gurka & lite dipp.
Nu: fotboll på tvn med mina 3 roomies. Tack för denna onsdag.


När avståndet inte spelar någon roll

Var fri idag istället. Somnade inte förrän 4 igårnatt, drog mig upp till gymmet med Frida och drog av ett pass. Väl hemma somnade jag på soffan igen. Är man ledig så är man.
Skypat med Lundahl, min lilla pärla! Ätit korv med bröd och slappat i soffan. Hur gött?
Dagens fortsatta planer - ta en dusch, städa lägenheten, gå över till S,C,M&S gamla lägenhet och kolla så flyttstädet är godkänt, handla och göra middag (på Lundahls begäran) och städa lägenheten. Dags å börja! Vi hörs!

Och en kul grej-i maj kommer dessa stjärnor på besök!


Bästis

Fick idag äntligen kontakt med min fina på andra sidan jorden. Idag saknar jag henne så jag vill gråta. Världens bästa Axelsson, jag behöver dig. Livet behöver få delas med dig.


När en människas själ bara känns så bra som en solskensdag

Hade min fria dag idag. Kliver inte upp ur sängen förrän vid 1. Chillade i soffan, då plötsligt telefonen ringer.. Inkallad på jobb. Stänger med Oscar och har ett allmänt chill och bra arbetspass som dock startade med lite förvirring då hjärnan ej kommit igång än. Typ.

Nu: ligger utsträckt i soffan framför Filip & Fredriks nya program- hissen. Har höga förväntningar då de är två guldklimpar till människor!


Jag tar din hand och drar ner även dig i allt som drabbar mig

En ny vecka och vaknade dödare än nånsin... Drog mig till gymmet där jag mötte upp Frida. Skitsnack som vanligt och lite träning på det.
14.30-22.30 och stängning på jobbet. Gick fort och hamnade pratandes med Oscar utanför min port i typ 40 min innan jag gick in och placerade mig där jag är nu: under 2 filtar i soffan framför tvn. Ledig imorgon. Gött. Godnatt!

Jag tänker ofta på hur annorlunda mitt liv är just nu, motför hur de såg ut tidigare i höstas och i somras. Vilka man omges av. Vilka man delar sitt liv med. Sjukt dehär som vi lever i, livet alltså.

Här är två pullor jag saknar lite extra just nu. Vill dela med mig av livet över en sen natt, chips, dipp och en film rullandes i bakgrunden.


Lördag 2/2

Vaknade av att 11 veckor gamla Kumar slickar mig i ansiktet. Världens goaste! Kickade sen igång dagen med ett jobbpass 15.30-20.30. Fortsatte sen med personalfest för Deli. Eller snarare avskedsfest då vi va hos jessica, chefen, för hon ska sluta. Jessica, hennes kompis, jag, Frida, matilda, Sophia, Jenny och hennes kompis. En riktigt trevlig tjejförfest! Fortsatte sen på krogen Justitsien. Hade riktigt kul, sen blev tyvärr några utkastade och andra gick hem. Då mötte jag upp Oscar och hela kvällen var riktigt bra! Bra umgänge och glada miner. Bra utgång!

Somnade i en fin & varm famn och bakishängde hela söndagen med samma.
Väl hemma avslutade jag med pizza, cola och 3 skypesamtal. Skitungarna i Ljusdal, Fia & Julia. Nära och kära!


Don't wake me up

Hela dagen har jag varit på bra humör. Jobbade 15-20 och bara kände hur jäkla fint livet är ibland. Konstiga humörsvängningar de senaste dagarna från min sida.
Kom hem till en tom och mörk lägenhet. Fredagkväll. Ensam. Ost & kex framför gladiatorerna (äntligen tv, + svenska kanaler!!!)
Blev sjukt rastlös och städade en massa tills Oscar kom och gjorde mig sällskap över en filmkväll. Taken 2 blev det. Tids nog rullade även mina 3 roomies in. Fredagskvällen blev ju jäkligt bra tillslut, trots att jag där någon timme var sjukt uttråkad. Somnar gott inatt. Godnatt!


Pengar rullar in som de ska

Jag har alltså 170kr kvar att leva för fram till den 10e, då jag kommer få min första lön. Livet är glamoröst just nu i världens dyraste stad...


Fredag

Bästa uppvaknandet nyss kan ju ha varit att Canal digital-snubben plingade på dörren. Äntligen, äntligen kan vi se på tv igen!
Vi flyttade in den 1 nov, så för första gången på 3 månader kan vi se på tv! Så. Jävla. Skönt.

Jag börjar inte förrän 3 idag, så jag försöker somna om. Dock jävligt svårt eftersom de är så ljust i vårat sovrum... Just nu har jag mina löpartights lindade runt huvet, i hopp om att kunna somna
I mörker. Vi hörs!


RSS 2.0