Låt oss sitta ner och tänka, blicka tillbaka och andas en stund. Allt för hjärtats lugn

I måndags tog jag som sagt en pw med Fille. Kollade in deras nya lägenhet, käkade en middag på en uterservering, tog en öl och traskade sen vidare till Oscars nya jobb för att hälsa på och se hur dom hade det där. 
 
Tisdag, gick ut en sväng med Tilda, tog en smoothie osv. Sen kom Fille, Frida, Linnea och Johanna över. Mycket tjejsnack och häng på takterrassen. 
 
Onsdag, chillade med Tilda och Frida med frulle framför tvn, sen drog vi ut till Ikea för att inhandla lite nytt. Vi ska fräscha upp lyan lite, tillsammans med alla förändringar som sker nu. Mublerade om lite gjorde vi också. Skönt med lite nytt när allt ändå förändras i livet. En ny start. Sen kom Fille och Linnea över för popcorn och Idol. 
 
Torsdag, Tog mig ut på lite ärenden och jobbade sen 16-23 på Deli. Första gången sedan i januari jag jobbade där. Men konstigt nog fanns rutinerna kvar och de gick rätt så smärtfritt. Tilda och jag åt sen en pizza framför en film. Det var första dagen på en stor förändring här. Grabbarna som jag bott med sedan jag flyttade hit i november flyttade ut. Det känns som om någon dött i lägenheten, typ. Och Emma är på semester, så jag och Tilda har 1 vecka ensamma nu. Riktigt skönt!
 
Fredag, Varetelling på Deli som startade klockan 8. Blev kvar lite tidigare och var hemma vid halv 1. Tog en powernap och mötte sen upp Catta för en kaffe. Blev en lång kaffe, men de va riktigt skönt att ha en bra stund med henne igen. Mycket har förändras sedan vi flyttade hit tillsammans, men nu lägger vi de bakom oss. Det var en riktigt trevlig stund iallafall. Sen fixade jag kvällens middag tills Tilda kom hem vid 22.30. Film, godis och sambomys. Perfekt. 
 
Nu: Lördag och känslorna står åt alla håll. Det är mycket som händer och har hänt. Jag måste få ordning på allt innan jag kan vara lugn igen. Varför ska människokroppen vara såhär? Att den reagerar på så mycket? Och varför, varför ska ja vara en sån förnbannad grubblare. Skadar mer än vad de gör nytta ibland.
Ska snart dra mig mot Deli för ett pass på 15-23. Det är min lördagskväll. Hörs 
 
 

You have to feed the goat

I torsdags kom Mimmi och jag mötte upp henne på stationen. Drog ut för en kaffe där vi stötte på Erika, Sara, Fabbe och Nujen. 
Spontanbestämde en Bio, så jag, Mimmi och Fabbe möter upp Annie utanför Kinon och smyger in med donkenkäk och kollar på Pornopung. Hade fan låga förväntningar om norsk film, men fan så kul den va! Och hemsk, men ruggigt sevärd! Pimp. 
 
 
Fredagsförmiddagen kom Mimmi förbi, vi städade här hemma och gled sen ner på stan med henne och Tilda. Vinmonopolet och lite annat viktigt. Sen gled jag och Mimmi hem hit igen för lunch och nagelfix. Livet som tjej ni vet. Fabbe gled förbi en stund han med. Sen drog vi oss iväg för att fixa kräftor, jag, Mimmi och Fille. 
Fille och jag styrde sen upp med en tacomiddag för oss 2 innan vi drog oss hem till Louise för en myskväll. Goa tjejer. Lollo följde sen med hem som nattsällskap här hos oss. Fullt hus, den natten sov vi 8 per här. Huset som alltid har gäster, de är här det. 
 
Lördag och hela lägenheten gjordes om till en städplats. Det fixades och donades och sen drog jag och Annie hem till Fille där vi bakade paj och fixade en massa. Det vankades ju kräftskiva under kvällen! 
Vid 198 började folk rulla in och vid 19 stod kräftorna framme och stämningen var på topp. Vi var på vår takterrass och solen sken på ordentligt! 
Vi blev mellan 25-30 pers under kvällens gång och det var riktigt trevligt. Förutom att ja inte kan ta i dom små äcklen (kräftorna), men de löste sig fint ändå. Gäller bara att kunna flörta till sig lite hjälp. 
Snapsvisor, paj, kräftor och efterrätt. Lite vin och drinkar på det. Hur bra kväll som helst, om man bortser från en incident jag fick hantera lite senare på kvällen. 
Dansade sen vidare mot krogen och skrattade mig igen om en fin kväll. Den avslutades dock inte lika fint. Efter min och Mathildas springtävling hem bröt helvetet lös och det blev en lång natt. Vi hanterade diverseproblem som sen fortsatte in på söndagen. Livet förändras rätt snabbt här i Oslo har jag märkt. Och kaos är det minsta ordet som beskriver min sommar. 
Så söndagen ägnades åt problemlösning i princip. Och häng hos Fille för min del. 
 
 
 
Idag, måndag. Ska snart möta upp Fille för en pw! Hörs!
 

Torsdag

Hej hej hallå!
Solen skiner och jag har en fullspæckad dag framfør mig. Plus att Mimmi kommer idag! De blir nog en fin dag detta. VI hørs!

Och jag vill bara känna hur det känns tänka tillbaka bara minnas vår sekvens

Blev en fin eftermiddag här hörrni! Annie kom förbi för lite käk, go tjej dedär! 
Drog sen på en liten runda på stan och köpte med oss take-away kaffe och satte oss på operahuset i kvällssolen.
Så ruggigt fin och lugn plats. Trots att det alltid är mycket folk så finns det ett lugn där. Man hör vattnet och allt är vitt och fint. Med solen och en fin vän på de. Fan oslagbart. 
Blir nog soffläge hela kvällen, och när alla är hemma igen ska vi dra igång kvällens avsnitt av Idol. Hörs!
 
 

And we danced

Idag har lilla familjen åter varit samlad här hemma, det var i början på Juni vi sist var det. Glatt humör och bra häng! Riktigt gött! 
Det sker lite förändringar i mitt liv nu, steg för steg. Lite sånt jag ägnat mig åt idag. Men mer om det senare. 
Nu är jag ensam i lyan, musik är ikopplad till högtalaren och Maskinen och jag lagar mat. Ska snart möta upp en riktigt saknad vän. Vi hörs!

Gävle-Oslo

Halli hallå, en vecka sedan sist. 
 
Tisdag 13/8,Åkte hem till Julia där vi åt lunch osv, innan jag åkte till tanläkaren och fixade till en sak på tänderna. Avslutade sen dagen med en kvällsprommenad med Axelsson. 
 
Onsdag, tog en tur på stan med Julia Andersson. Införskaffade en del nödvändigheter, sånt som det suger att lägga pengar på. Köpte sen med oss tacos och åt ute på hennes balkong, innan vi drack lite vin och bara hade en Linnea och Julia kväll. Det är inte alla människor som försår mig så bra som hon. 
Julia Sjölund hämtade sen upp mig, för ett sista häng. Den flickan drar sig ju till Uppsala för att plugga nu, grym tjej dedär ska ni veta!
 
Torsdag sken solen för första gången på riktigt länge, så jag, mamma och Julia åkte ut till stranden för en heldag där. Sweet life hörrni. Älskar fan vatten! 
Min farbror fyllde även år, så en släktfika där fick avsluta dagen, innan jag alldeles för sent på kvällen började packa mina väskor.
 
Fredag, 06.10 gick tåget tillbaka till Oslo. Home sweet home. Det var faktiskt riktigt skönt att vara tillbaka, det är liksom här som är hemma för mig just nu. När jag mötte vännerna igen log jag för mig själv och tänkte. fan va jag har hittat rätt.
Jonte mötte mig på stationen och hjälpte mig med väskorna, och med oss hem köpte vi lite donken. 
Louise bjöd sen till på inflyttningsfest, riktigt trevligt, men jag tog det rätt lugnt. Slaggade sen hos Fille och Linnea. 
 
Lördag, Chillade rätt länge innan vi tog tag i saken och tog en runda på stan. Käkade en nacho-tallrik på Egon också. Gott som fan! Sen var det vi här hemma som styrde till med en förfest. Hade riktigt kul faktiskt och vi drog oss en ut på Fugazi och Ish faktiskt. Var en riktigt kul kväll. Avslutade sen kvällen med att sova hos min fina och saknade. Chillade mest på söndagen och drog mig inte hem från Oscar förrän vid halv 5-tiden. 
Då var det dags för bakishäng hos Fille & Linnea, så jag och Mathilda drog oss dit. Somnade sen i Tildas knä i soffan. Feels good to be home. 

Morgonstund har guld i mun

Morsning korsning. Tänkte ta en frukost på sängen och fortsätta med Modern Family. Är fan helt hooked! 
Hoppas sen på sol och nån timme på altanen eller bryggan. Vi får se. Dagens planer har lite halft slopats, så tänkte njuta av en lugn förmiddag innan eftermiddagen drar igång. Hörs!
 
 

Lover of the light

Söndagen gjorde jag inte ett smack. Zip. Zap. Nada. Så jävla skönt. Låg i mitt mörka rum och kollade serier hela dagen. Blev lite anti människor och bara njöt av tystnaden. Somliga i min omgivning kan tycka det är lite konstigt att jag inte vill umgås med mina vänner hela tiden här hemma. Jo visst, fan va jag saknar er. Men vet ni nåt annat jag också saknat? Ensamheten. Lite andrum. Jag bor konstant med kompisar, då kan det vara rätt fint med lite egentid och familjetid. Varvat av vänner, såklart. 
 
Drog hem på grillmiddag hos pappa på kvällen iallafall och sen vidare till Sanna Lindblad för myskväll. Pratade bort ett par timmar och fastnade vi några sjuka dokumentärer om sjuka mord. Efter det tog vi rätt snabbt beslutet om att vi inte sover ensamma, så jag stannade kvar över natten. Fick dock åka hem vid halv 6 då bilen behövdes hemma, men jag somnade om rätt snabbt. Dagen spenderade jag med mamma. Hon köpte hem lunch och vi hängde nån timme på altanen. Fan va jag har saknat min mamma där borta i Oslo. Fan världens bästa. 
Vi drog sen på en liten Oslo.shopping-runda. Lite alkohol, mat, schampoo osv. Nödvändigheter jag ska ha med mig hem igen. 
Sen svängde Mimmi förbi. Blev riktigt gött häng på min altan med chirre & dirre, och en jävla massa tjejsnack. Grym tjej dedär! 
Blev fan en riktigt bra dag. Nu: avslutar med modern family i sängen. Godnatt. 
Hittade förövrigt lite bilder från i fredags, Sabahs firande, på annas blogg. Lite så man lär jobba utan en ordentlig telefon. Att sno bilder alltså. 
 
 

So, we are young right now

Det var en riktig höjdare att vara ensam i torsdags. Somnade dock senare än planerat då ett telefonsamtal uppehöll mig. Inte mig emot. Tog därmed en längre sovmorgon och ficks tressa som fan. Men vad gör de om hundra år? 
Lunchade med Julia Andersson på Coffe Lounge och försökte sen få ut min telefon, utan framgång. Nästa vecka, då jävlar. Drog sen vidare till Fia för att sminka mig innan vi drog hem till Sabah som firades in som 20-åring. En riktigt trevlig kväll med beer pong och glada människor, grattis Sabbis! 
Slicken var sen given och vi dansade oss tills svetten rann. Donken käk innan bussfärd hem. Där har ni min fredag. Riktigt bra faktiskt. 
Idag: vaknar upp med öronvärk och misstänker öroninflammation. Fint. Sovit bort i princip hela dan, framför modern family. Jag är helt hooked up vid den serien nu. 
Sista minuten shopping med Viktor på stan också innan han drar iväg till Alanya med grabbarna imorgon. Grabbshopping och en take away-kaffe. 
Nu: en sån jävla lugn kväll i soffan med mamma och Peter. Kan inte klaga. Förutom att jag missar Labyrint i Oslo ikväll. Den sorgen. Hörs!
 
P.g.a. ej äger någon iphone blir de heller inga bilder ftån mig. En bild från Maskinen förra helgen får istället pryda detta inlägg. 
 

Jag blir svag i ditt kvarter

Detta är en skvätt lycka för mig. Oslagbart Norlie & Kkv fan. Nytt album och det bara är så. Ba dum tss, här har ni bra skit! 
Plus att min long gone Iphone är snart tillbaka. Eller nu har försäkringsbolaget godkänt, inte en dag förtidigt :):):)
" Det tar ca 5 arbetsdagar för ditt ärende ", Nu 1,5 månad senare är de klart. Så snart folkens, snart har jag en redig telefon i min hand igen. Tack och godnatt. 
 
 

Imorgon kommer aldrig bli som igår

Vi kör ett sånthär aslångt inlägg nu, bara för att inte utelämna nåt. 
Söndagskvällen, den 28/7 fick jag ett litet mental break-down och grät för allt. Tog en kvällsprommis och mös sen med Mathilda på vår lilla "altan" framför dörren. Natten är känslosam och vacker ibland. Denna kvällen var de precis så. 
 
Måndag morgon, runt 07 gick tåget mot några veckors semester. Mot Sverige och Gävle. Kvällen spenderades endast hemma med mamma och brorsorna. God mat på altanen och kvalitetstid. Älskar fan dom. Grät av lycka när jag fick krama om dom. 
 
Tisdag satte jag mig på nästa tåg. Tog med mig minsta brorsan upp till släkten i Ljusdal över en natt. Mös med mina små prinsessor och fick äntligen mysa med lilla Wilma också. Mitt kusinbarn, nu 11 månader gammal, som jag inte sett sen hon var 1 vecka. Sånt man missar när man bor i ett annat land.
Åt kinamat på restaurang, badade, dök och sjöng med till idolen Sean banan på allsången. Mina två små kärlekar, Emma & Stina, va ont det gör att inte träffa dom lika ofta.
 
 
Onsdag, kom hem vid 8 och Mimmi drog snabbt med mig till Söderhielmska för en öl. Eller två. Och nån drink. Riktigt go kväll blev det iallafall. Kändes rätt skumt att vandra omkring på Gävles gator igen dock. Men man känner sig ändå alltid hemma. För en stund känns det som om jag aldrig ens åkt över huvudtaget. Fast när man stannar upp och tänker till, så förstår man ändå. Gävle är alltid desamma. Fina, fina, trygga Gävle. Men Oslo, don't you worry.
 
Torsdag och det blev ett kärt återseende med Julia Sjölund. Det är sånna stunder man saknar Gävle igen. Eller dom nära och kära rättare sagt. Körde på ett till återseende. En sväng till tandläkaren, mitt andra hem känns de som. En sista kontroll efter allt. Sen körde jag och Jullan på en middag ute, Libanesen på hörnet bjöd på nya och spännande mat. Riktigt gott faktiskt och goaste sällskapet. 
Avslutade med film och massa gott hos Natta, med dom 2 plus Maja. Gött! Somnade sen fint med Jullis som sovsällis!
 
Fredag, solen sken och bryggan var given. Jullan och jag drog med oss Viktor och la oss där nån timme. Den bryggan. Den bryggan. Några hundra meter ifrån mitt hus. Bästa platsen jag vet. Blir så jävla lugn där. 
Och jag har fortfarande inte förstått att Viktor har blivit så stor. Min lilla lillebror. Han är mer som en kompis nu. Lilla Viktor. 
Drog till systemet (!!!!) (Har fortfarande inte vant mig eftersom ja inte bott här som 20-åring) och fixade sen oss inför kvällen. Förfest hos mig och en riktigt go kväll med gött sällskap. De kom runt 20 personer och det skålades på för fulla muggar. Ruggigt bra kväll ute i sommarvärmen innan vi drog in på Slick och dansade till stägning. Slick, stället där man spenderat x-antal fyllor. De är alltid sig likt. Slick är fan svårslaget alltså! Första krogenkvällen med brorsan också. Det är faktiskt nämnvärt!
 
 
Lördag, seg som tusan, men det var bara att ladda om för att möta upp Mimmi och sen ta oss in till stan hos Sanna. Förfest igen, på hennes soliga balkong. Och sen väntades kvällens höjdpunkt, Furuvik bjöd ju på bra musik som fan i form av Maskinen. Och jävlar va dom levererade! Fan alltså! Nöjda som fan drog vi oss tillbaka till förfesten för att sen dra vidare till Slick. Denna gången var de nästan för mycket folk, men vi hade kul ändå. Avslutade med Langos och Mimmi som sovsällskap. 
 
 
Söndag, bakishäng deluxe. Julia Andersson kom förbi och vi gjorde inte mycket mer än att ligga på gräsmattan. Jag fyllde upp en gummibåt och lät den agera pool. Man tager vad man haver. Riktigt gött häng iallafall! 
Mot kvällen bjöds de på middag av Julias familj i hennes stuga. Det och ett kvällsdopp. En riktigt bra söndag!
Tog sen ut ett varsitt täcke och satt ute på altanen hos mig långt in på natten. Fina vän!
 
 
Måndag, stranden med Julia och ett kärt återseende av Fia. Fick träffa hennes dööösöööta hundvalp och nya lya. Shit va mina vänner skapar sig nya, fina liv här hemma. Även här, stunder som dessa, då önskar man att avståndet var lite mindre. 
Körde sen all in på en Fia-Linnea kväll. Köpte hem max och satt ute på altanen och snackade skit i flera timmar. Fia, min pärla. 
 
 
Tisdag. För första gången sen jag kom hem tog jag det lugnt en morgon. Ensam. Herrejävlar va skönt det var. När man liksom bott med 5 andra personer på 56 kvm, då behöver man lite andrum. Första dagen jag kom hem hit bad jag mamma, halv gråtandes, att låsa in mig på rummet i minst 1 vecka och inte låta mig träffa en enda människa. Ungefär så skönt var det att få komma hem ett tag. Det har bara varit för mycket i livet den senaste tiden, då behövs andrum. Slog på en film och somnade på soffan, strax efter att jag vaknat. Vaknade inte förrän vid 4 och mot eftermiddagen kom Julia, Merima och Mimmi förbi. Grillade, åt kladdkaka & jordgubbar och hade filmkväll. Merima och Julia blev kvällens nattgäster. En riktigt fin tisdag det med. 
 
Onsdag: Mötte upp Fia och Erika på stan. Gjorde lite ärenden och gled runt på stan. Kära, lilla Gävle. På kvällen drog jag mig in till stan igen för käk på stan med Anna. Min lilla pulla, fan va ja saknat henne. Fick se hennes nya hem och bara ta igen av missade stunder. Go kväll. Sen chockade jag nog alla, främst mig själv genom att ta en ensam kväll. La mig och kollade på HIMYM och försökte slappna av och njuta av ensamheten. Jag har alltid varit jävligt sällskapsjuk och lite rädd för ensamheten och ännu värre har det blivit efter att man bott trångt mde roomiesar i Oslo. Hade en aning panik och hindrade mig själv från att ringa någon X-antal gånger. 
 
Torsdagsmorgonen var det tvärt om istället. Då njöt jag som fan av ensamheten. Ville inte träffa någon. Alls. Snacka om totalvändning. Men fan så jag behövde den tystnaden. Sen kom viktor över för lite HIMYM-häng, och fan va jag vill ha säsong 9 nu!! 
Sen drog jag med mig både Viktor och Gustav in till stan och bjöd dom på bio. Lite syskon-tid. Jag har lite ångest för att jag flyttat ifrån dom faktiskt. Men de är gött att få se dom igen nu. Dom valde, och en aning skeptisk var jag nog allt. Men vet ni, Pacific Rim slog över mina förväntningar. Den va riktigt bra faktiskt! 
Sen körde jag och Gustav på lite mys med chips framför Modern Family. Älskade bröder. 
Nu: Valde att köra på en ensam kväll igen. Bara för att jag behöver det. Denna gången är det lugnare. Det är inte grejen att jag är rädd att vara ensam hemma. Inte alls. Det är mer paniken jag får av ensamheten bara. Men nu är det skönt. Tänkte somna framför Modern Family. Godnatt. 
 

Oslo, I miss you

Snart kommer ett såntdär "Nej-fan-va-långt-inlägg-om-typ-senaste-jävla-veckan". I know. Men hur som, så chillar jag på här hemma på min semester. Hoppar mellan mina vänner och njuter som fan. Men vet ni? Jag saknar fan Oslo. Hittade några bilder från en utgång därifrån för några veckor sedan på Mimmis blogg. Första efter olyckan med foten. De va en bra kväll. Takterrassen lyckas fan alltid styra bra förfester!
 
Nu: Försöker göra mig själv till människa igen genom att rehaba mig i ett tomt hus. Vara ensam är inte min grej. Tror nästan jag är den mest sällskapssjuke jag känner. Man blir inte bättre av att bo trångt med en massa roomiesar. Så nu: Tvingar mig själv att vara ensam hemma över natten. Bara för att jag behöver det. Inte för att jag vill. 
 
 

Ferie

Jag är hemma på semester i Gävle, äger ingen iphone och har fullt upp, därför är de väldigt tomt här. Jag saknar Oslo, men njuter för fullt och tycker det är jäkligt skönt med semester hemma i Sverige. Umgås med människor jag saknat och försöker njuta av lugn och ensamhet.

RSS 2.0