Can't hold us

Hade en riktig bra arbetsdag igår. Den flöt på snabbt med bra humör!!
Idag vaknade jag vid 9 - helt alone i läggan! Mina 3 roomiesar är nu i svergie och jag är ensam här till på söndag!
Mötte upp Ida och tog en kaffe och macka på kaffebränneriet. Hon va sjukt bakis och ja hade en ruggigt bra start på dagen!
Nu: hänger i soffan innan jobbpasset drar igång 14.30!


If a bird can sing with a broken wing, you learn to bend when the wind blows

Cha cha bloggen! En bra tisdag har precis passerat.
Dock började den lite sämre, då ja vid 12.30 står vid Olaf ryes plass och väntar på Ida för en lunch ute. Då har lilla tösen försovit sig. Så jag fick vända hem igen. Gjorde lunch och Skypade med Julia Andersson istället. Blev ju bra det med.
Jobbade sen 14.30-22.30. Ett rätt lugnt arbetspass som gled förbi. Gled över till Frida och mathilda efter jobbet också, kom precis hem. Så skönt med dom bara typ 1 gata bort.
Nu: godnatt!


Ingenting står över mig

Tog i som fan på gymmet. Jag fick liksom fetaste svettlökarna under armarna - så hade ja ljusgrå tröja. Läckert Linnéa!
Sprang sen ner på HM och bytte löpartightsen som gått sönder, handlade ägg på Rema och Skypade med Anna som satt i badet. Ni hör vilken fantastisk eftermiddag jag haft! Eller?
Blev iallafall på bättre humör efter gymmet, men nu är jag totalt slut och ska snart krypa ner! Vi hörs!


Paper loving

Dagen började piss. Enligt schemat skulle jag jobba 14.30-22.30, men 06.38 imorse ringde telefonen och Tina undrade var jag va. Knut hade ändrat schemat och glömt meddela mig, så jag skulle börja 06.30...
Hann inte med frukost eller duscha, så torrschampoot blev min räddning. Kaos på jobb osv, dagen sög.
Sen hade knut kaosat till schemat lite till, så jag stannade kvar 30 min extra, för att hjälpa Oscar.

Nu: död i soffan framför amerikanska serier. Sen tänkte jag gå ner och döda nån timme på gymmet. Vi hörs!


It is the distance that makes life so hard

3 skypesamtal senare sitter jag nu i soffan med lite söndagsgott och ett avsnitt av hissen på kansl5play.

Det är grejen med att bo långt bort - så många man vill hålla kontakten med. Har skypat med mina ögonstenar i Ljusdal, familjen hemma och jullan Sjölund idag. Ändå har jag 2 samtal jag hade bokat in men ej hann med.. En hel söndag kan gå åt till skypesamtal med nära och kära.

Åter till mitt söndagskos med mig själv. Grekisk yoghurt, sirap och vindruvor. Vi hörs!


Söndag

Så mycket text i de senaste inläggen, men det har hänt så mycket. 
Till motsatsen för idag. Sov i nästan 12 timmar (Amen). Suttit i soffan, skypat med mina 3 pärlor Emma, Stina och Ida. Längtar så jag spricker till i maj då dom kommer och hälsar på. 
Hur charmigt är inte skype förresten? Det var som att jag vet med i deras vardagsrum idag. Dom dansade och hade sig för att visa mig. Så känns det som om man umgåtts med dom en stund idag. Tack teknologin. 
 
Men idag. Fan vad jag behövde att inte göra ett skit. Inte träna, inte nåt. Kroppen sa till att den behövde det idag. Nu lyssnar jag på musik och redigerar bilder. Inväntar några till skypesamtal gör jag också. Plua är ensam hemma. Grabbarna befinner sig i Gävle, så Catta och jag har tjejvecka, men just nu jobbar hon. Stunder som denna uppskattar man så enormt när man bor i ett kollektiv. Vi hörs!
 
Några olika bilder jag fann på några instagrams idag. Fina stunder. Oslowayoflife. 

Du får tro, tro, tro, vad du vill, vill, vill

I fredags var jag ledig, klev upp och gymmade med Frida & Mathilda, kom hem, redde ut en del saker, städade lägenheten och lagade mat. Allt jag kunde tänka på var hur gärna jag ville ha en kväll i soffan. Inte göra ett skit. Har haft en hel del för mig den senaste tiden, och sömnbristen från förra veckan liksom kom till denna helgen. Hela kroppen var bara totalt slut.
Men gjorde mig iordning och drog hem till Helene med Liv. Två norska arbetskollegor. Tog en lugn kväll, med bara någon öl. Hade det iallafall jättetrevligt och vi gick sen till utestället Peoples som Tina hade hyrt. Det var födelsedagsfirande för fulla muggar. Rema 100-tjejerna levererade och sjöng för Tina hela kvällen. Jag var grymt trött och det enda jag kunde tänka på var sängen. Gäspade konstant. Men höll ut till runt 2 då jag släpade med mig en partyglad Liv hem som slaggade på soffan. Både hon och jag började jobba vid 12. Helt slut i kroppen körde jag igenom ett 8-timmars pass innan jag fick slå mig ner i soffan med en massa godis, chips&dipp och läsk. Och bra sällskap i form av Catta, Annie och Bea. Riktigt mysig kväll med sunes sommar och en massa förklaringar hur mycket vi vill adoptera Håkan. Han är ju bara för go! 
 
Juste, mina Gävle-tjejer ringde och skypade innan deras förfest också. Mina kära, kära, vänner. Jag saknar er <3
 

Vecka 10

Förra veckan blev det lite bloggning och mycket livet.

Efter jobbet på tisdagen hamnade jag hos Frida och Mathilda för bra häng och skitsnack.

På onsdagen hade jag öppning på jobbet, 06.30-14.30, med ca 2,5h timmes sömn bakom mig, sen en snabb powernap innan jag mötte jag upp Ida och hennes norska vän Cathrine. Fina, fina Ida bjöd och några öl senare och en massa pladder somnade jag gott och trött.

Torsdag var det samma visa, 06.30-14.30, fast denna morgon fick jag för första gången ha hela ansvaret över öppningen tillsammans med en kille som typ aldrig jobbat där förut, som ersatte knut och Nicoali som är på semester. Fullt ös hela dagen och ca 3,h timmars sömn på det.
Efter jobbet blev jag bjuden på kaffe och paj his Frida och Mathilda, hur goa? Traskade sen ner på stan med Mathilda, shoppade en del, åt middag på gallerian, köpte med oss en mango på Rema, åt den + popcorn innan vi vid 22.20 mötte upp Oscar och Tina från jobbet för ett par öl ute. Blev alltså några torsdagsöl också. Sjukt bra sällskap.

Fredag, även det 06.30-14.30, nu hade jag lyckats samla på mig ca 10h sömn på 3 nätter. Det var en slitsam dag, men kul att få ha mer ansvar och utvecklas. Jag vill få framsteg i livet, lära mig nya saker. Då trivs jag.
Även denna dag blev det en snabb powernap innan jag mötte upp Tina och hennes pojkvän på Youngstorget för demonstrationståg genom Oslo för de kvinnliga rättigheterna, det var ju trots allt internationella kvinnodagen. Det var faktiskt riktigt kul och framförallt häftigt att se alla män/killar som verkligen engagerade sig.
Avslutade med några (läs nån för mycket) öl med Tina och hennes vänner på en riktig jävla punkbar. Kände mig en aning felplacerad, men de va fan kul!

Lördagen började 07.30, med ungefär 3h sömn även denna natt. Slet som fan och var ruggigt trött. Tror jag gav ut ungdefär max 5 leenden under hela dagen, så trött var jag. Inte bara dåligt med sömn, utan även mycket nya ting jag lärt mig på jobbet samt så mycket ansvar. Det tar på en.

Förberedde mig på en karatefylla på kvällen, men vet ni? Den blev fan helt grym!
Sminkade mig hos Mathilda, mötte upp Felicia, tog trikken till Annie. Vin, melodifestivalen och god stämning. Tog sen taxi till ett gäng på ca 7 norska killar. Sjöng svensk schlager blandat med norska Dj Broiler. Fan grym stämning!
Mötte sen upp Oscar på Stortorget och gick till Ish. Dansade hela natten och hade riktigt kul. Efter en del kaos och borttappande av varandra så somnade jag tillslut hos Mathilda. Bakishäng hela söndagen med kinamat, vindruvor, läsk och film. Blev kvar över natten, bjöds på potatisgratäng och kött, pladdrade bort natten med mathilda och startade dagen med att bli bjuden på omelett-frukost. Fan grym vecka. Tröttsam men fartfylld. Jag älskar fan livet!


Bff

Gymmade med Frida, hade ett långt och bra telefonsamtal med far, tog en powernap på soffan, jobbade 14.30-22.30 och har nu avslutat dagen med ett två timmars skypesamtal från Australien. Fan världens bästa människa dendär Linnéa Axelsson.
Saknar henne så jag blir tokig. Vi har inte setts sen vi lämnade varandra kramandes/gråtandes i oktober.
Fattar ni hur längesen oktober är? Livet går så jävla fort!
Och vet ni? Framtiden kommer bli så bra, i sommar flyttar hon hit. Kan inte bli bättre! Tack livet. Godnatt.


En själ tillsammans med någon annan

Vet ni? Någonting som jag verkligen är så jäkla glad över är att jag verkligen känner att jag har funnit min plats här. Hittar riktiga vänner som jag verkligen trivs med. Skapat mig ett liv. Byggt en vardag jag flyter med i och känner mig så jäkla bekväm med.
Och dessa vänner sen, vilka riktigt bra människor det är jag får omges av. Jag har inte bara hittat personer som jag kan umgås med, utan som jag verkligen trivs med och genuint tycker om. Vardagen är bra här i Oslo gott folk!


I've got love to give

Började med ett gympass med Matilda vid 10 imorse. Helt slut sträckte jag sen ut mig på soffan och njöt av solen som sken in.
Traskade ner på stan och mötte Annie&Bea. Blev fejkinringd på jobb av Tina och Oscar. Jättekul tyckte dom. Mindre kul tyckte jag. Drack en kopp kaffe, pladdrade bort några timmar och råkade shoppa lite härligheter. En sallad slank ner i magen också.
Gled över till Frida & Matilda för kvällsfika och norska paradise hotel. Fan grymma tjejer jag omges av!
Ska snart traska hem, jag är astrött. Vi hörs!


High above the sky

Fri-dag. Let's traska ner på stan för en kopp kaffe i goda vänners lag.


Nattmörker


Att det kan vara som en enda glittrande stor discokula, men som samtidigt kan falla ner och gå itu på mindre än en tiondelssekund. Att hjärta och smärta kan vara synonymer till varandra. Är det de som gör livet så vackert eller är det de som gör det så svårt?


koffeinkick och celebert besök

Förstår att ni fortfarande ligger sömnlösa såhär efter midnatt eftersom jag inte bloggat än. Men lugn, bara lugn. Nu ska ni få höra hur min dag sett ut: Gymmet med Frida, arbetspass 14.30-22.30. Varit arg och på pissdåligt humör. Klunkat kaffe och cola, ihopp om koffeinkick. Funkade. Big-Brother-Rodney handlade av mig samt att jag nu ligger här i soffan och funderar på hur man kan adoptera denna ursöta ungen? 
 
 

I will grow when you let me to

Jorå, jag lever fortfarande!
Har varit en intensiv men riktigt kul vecka bara, berättar mer om det sen.

Nu är jag nedkrupen i sängen efter en bra måndag. Vaknade upp bredvid mathilda, drog oss i sängen, sket i gymmet och pladdrade bort 2 timmar istället. Sen bjöd hon på äggröra till frulle. Ruggigt bra start på dagen! Arbetspass 14.30-22.30 på det, där jag för första gången fick hela ansvaret. Så kul att få utvecklas!
Skypat med Fia och Julia. Lyckats väcka/störa 3 personers sömn med min pigga, glada stämma ikväll också. Ringt och väckt både Julia och Oscar. Samt vunnit ett vad på jobbet jag har med oscar också. Nu är han skyldig mig en öl. Det var min måndag. Tack för idag. Godnatt.


När solen går ner

Alltså denna dagen.
Började med gympass där brandalarmet går och ett arbetspass 14.30-22.30. Kaosen på jobbet alltså. Kassasytemet i typ hela Oslo kraschar, likaså alla minibanker så folk kan inte ta ut pengar. Den kaosen. På det så fungerade fan ingen annan maskin på jobbet heller. Jag och Oscar har bara stått och skrattat åt hela situationen hela kvällen. "Unnskyld, ska du betale med kort eller kontant? Dessverre virker ikke kortterminalen akkurat nå".
Hela butiken är kaos och vi hann inte med nåt. Blir nog en kul dag imorgon..
Avrundade dagen med att jag och Oscar fastnade snackades utanför min port i typ 40 min.
Nu: utsträckt i soffan framför tvn. Godnatt!


Måndag

Godmorgon världen! Tänkte kicka igång denna morgon med 2 ägg och ett gympass med Frida och Mathilda på det! Jobbar sen 14.30-22.30, let's kick some ASS today och göra dehär till en bra dag! Godmorgon.


Oslo way of life

Vi hade fest hemma hos oss här i lyan i Oslo igår. Annie, Bea, charlotta, Felicia, linnea, Mathilda, min brorsa och sen lite gävlefolk i form av Ida, Danne, Johan och Ida. Plus mina 3 roomies såklart! Riktigt trevlig kväll med skön stämning! Linda Bengtzing-sång à la mig & Annie bjöds det såklart också på!
Slutar med att jag, Viktor och Johan hakar på hem till Annie & Bea för pannkakor och övernattning. Riktigt gött.

Idag har jag vinkat av Viktor vid tåget, kändes rätt trist. De va så himla kul att ha han här! Min älskade lillebror.
Mötte sen upp Annie, Bea, Felicia och Charlotta för en latte på en uteservering i vårsolen som de bjöds på idag här i Oslo! Hur gött som helst! En perfekt bakisdag. Nu: godis, chips och webbtv i sängen!

Juste, vi var med i en Harlem Shake med en pingvin mitt på Karl-Johan (huvudgatan) också. Värt att notera för de va så jäkla random.


I'm on top of the world

Jag, Viktor och Jonte gick bort till laserhallen här på kvällskvisten. Där blir man ju som ett barn igen! Haha, jag älskar verkligen laserdome<3
Mitt lag vann (jag och ett gäng okända norska kvinnor) och jonte blev ärligt sur. Världens sämsta förlorare!
Sen gjorde vi 3 fläskfilé & potatisgratäng. Förjävla gott blev det!
Efter det? Fredagskos med film, chips, dipp och cola. Tack för denna fredag. Imorgon väntas jobb och fest. Godnatt!


Bror på besök

Gymmade igår och drog även med mig viktor. Eller drog och drog, han sprang dit av lycka. Jävla biff till bror jag börjar få!
Jobbade 14.30-22.30 och hade lite soffhäng med bror sen. Älskar att ha han här! Min kära lillebror. Bäst han!
Idag var jag ledig och solen sken så jag och viktor passade på att gå en runda på stan. (Hur gött är de inte när lillebror blir så stor att han vill gå på stan då?!)
Båda två shoppar (fan va jag unnar mig...) och tar en cheeseburgare till lunch.
Sen har det städats i lägenheten, vi ska ju styra till med fest imorrn!
Nu: jonte å Emil styr upp potatisgratäng så ska ja fixa fläskfilén. Go-middag på G!

Lyckades även se en kille på stan idag, som jag och Axelsson umgicks med i Spanien sommaren 2011. Vad är oddsen för de liksom?


RSS 2.0