Julen

Sist vi hördes var i lördags, nästan en vecka sen. 
Jobbade lördag, söndag och måndag. Inte så mycket mer än så. Julstress och tacomiddag med Mimmi, Mathilda och Lars på söndagskvällen. 
Måndag jobbade jag 7-15, sen drog jag mig mot Gardermoen för att flyga hem till Sverige. 
Landade 8, då mamma & Gustav mötte upp mig på Arlanda. 
Sen har julhelgen bestått av familjekärlek. Åkte upp till Ljusdal och kusinerna på julafton. Mös, åt gott, kramade tomten och njöt så jävla mycket av att få vara hemma, omkring dom jag älskar. 
3 kusinbarn, Emma, Stina och Vilma. Kramades och gosades. 
Värker i hjärtat av lycka dom stunder man faktiskt får komma hem och känns detta.
Juldagen startade med julafton hos pappa, sen julafton hos mamma med hennes kille + son, en milkshake med Julia på Max över hennes rast, sen den givna utgången på kvällen. 
Drog med mig lillebrorsan hem till Mimmi där även Fia var. Skrattar och drack. Skönt med kvalitetstid med Viktor och Fia! 
Blev den klassiska utgången på Slick. Hade riktigt kul, med många kära ansikten på återseende. 
Den 26e bar det av hemåt till Oslo igen. Klockan 13 gick tåget, ca 2,5 dygn fick jag hemma, då jag var i Gävle 1,5 av dom i princip. En snabb jul-semester i svergie helt enkelt. 






















































Linnéa mötte upp mig när jag var tillbaka i Oslo. Köpte med oss hamburgare som vi tryckte i oss samtidigt som vi pladdrade bort någon timme. Sen somnade vi gott bredvid varandra. 

Idag, fredag. Jobbade 8-16 och har sen ägnat dagen åt mig själv. Städat, shoppat på mellandagsrean (tröstshoppat bl.a. För jag är totally alone här i Oslo, då roomiesarna kommer på söndag..) och skypat med Anna. Nu tackar jag för idag, imorgon väntas jobb! 


Forever more

Dag 8 avklarad och febern ligger och trycker där bak någonstans. Bara väntar på att den ska bryta ut. Eller kanske håller tummarna för att den inte ska snarare.. 
Jobbade 12-20 efter en jobbig natt. Lite sömn och orolig kropp. Glad jobbdag, med mycket julstress. 
Här hemma har jag sen kikat film med Mimmi. "Gravity". Älskar Sandra Bullock, och blir aldrig besviken på hennes finner. Inte heller denna. Men de är fan helt otroligt, hur man kan vilja se klart en film med i princip 2 skådespelare, mestadels endast 1, och ett rymdmörker. Då finns de minst sagt nåt som dom har lyckats med i skapandet av filmen. 
Nu: tänkte somna till webb-tv i mobilen. Kroppen ropar efter sömn. Imorgon är det lördag. Jobb och sambo-kul! Vi hörs! 

Så som du fångar mig

Hej hej bloggen! 
Igår jobbade jag 10-18, tog en PW hem från jobbet på ca 50 min. 
Som förövrigt är typ de bästa som finns. Kylan och utsikt över hela Oslo. Älskar pw. I öronen hade jag Filip & Fredriks podcast. Perfektion. 
Hemma Skypade jag med Emma, Stina & Ida (som jag får träffa snaaart!!!) 
Och sen ett 3-timmars skypesamtal med Anna hemma i sveariket. Som jag saknar den tjejen! 




Idag, ett jobbpass 15-23. De flöt på och jag hade kul. Älskar fan mitt jobb. Kärlek till mina arbetskamrater. 
Nu: ensamtid i soffan framför webb-tv. Resten av lyan sover. Vi hörs! 
Såhär kan det se ut när man ska försöka äta en kokosnöt. 


999

I torsdags förra veckan var jag och Mimmi lediga. Total-grovstädade i lägenheten och gjorde så fint. Sen mötte vi upp Mathilda & Felica för finmiddag på Olivias - för att fira att det snart är jullov. Bara 11 arbetsdagar på raken jag ska kämpa mig igenom först. 
Drack öl och åt gott, sen blev vi sugna på utgång, så jag, Mimmi å Tilda drog ut på en krog som heter Ingensteds. Annorlunda ställe, men fan kul va de! 
Mötte sen upp Ida, satt med henne i soffan å käkade mandlar och pratade. 
Fredagen var lite tyngre. Jobb väntades, 15-23 och huvudet var tungt. 











Lördag och jobb igen, 11-19, sen direkt hem å svira om för att köra på överraskningsfest för kära Ida som fyllde 21! 
Kidnappade henne, bowlade, drack öl och gick ut på gayklubb och dansade oss igenom ännu en natt. Förbannat kul kväll och grattis älskade du! 







Söndag och ännu en tung dag. Två fyllor som inte fått sin bakfylla, men söndagsjobb stod på schemat. 14-20. Julhandeln har börjar, därmed öppet på söndagar samt en jävla massa stress. 
När jag kom hem julbakade jag med mina 2 fina roomiesar. Pepparkakor och filmen "love actually". Fan världens finaste film typ. 







Måndag var jag mer mosad än någonsin. Kände mig överkörd. Slet mig igenom en slitsam dag, 15-23 på jobbet. 
Idag tisdag, dag 5 av 11, var jag mer pigg än igår. Förkylningssymptomen har lagt sig och dagen gick bra. 14-22 och nu när jag kom hem sov resten av lyan. Skönt med egentid. Paradise och julkalendern. 
De senaste dagarna gör jag inte annat än jobba och sova. Ska snart gå och lägga mig, behöver sömn. Men först: nåt avsnitt kvar av julkalendern att ta igen. Vi hörs! 



I want it that way

Hej jag lever! 
Vi kör denna vecka hittils, så kommer de andra sen.. 
Ledig i måndags. Då passade jag på att julhandla med Tilda, mest till mig själv. Tröstshopping kallas det visst har jag hört. Kul grej iallafall. Klar med alla julklapparna iallafall. 
Köpte en julgran också, supersöt! 
Sen drog jag och Mimmi hem till Ida för varm choklad och tjejmys. Bra tjejer! 
Tisdag, jobba 14-22 och paradisehängni soffan med mina 2 fina roomiesar. Camilla flyttade i söndags. Så nu är vi så som vi ska vara. 3. Jag, Mathilda och Mimmi. Min lilla Oslo-familj. 
Idag, onsdag, klev jag och Tilda upp, rensade vårat rum och skippade gymmet för ett hemmapass i vardagsrummet i form av zumba via youtube. Grymt kul! 
Drog sen till jobbet för ett pass på 15-23. 
Nu: dags att sova. Godnatt. 



Snön har nått till Oslo också. Typiskt. 



Att sitta på hyllan på jobbet. Också en bra arbetsuppgift. 

Förövrigt, jag bokade nyss biljetter till backstreet boys konsert här i Oslo i mars. Kommer bli fett! Typ som att vara 14 igen! 


Utan dina andetag

Juste, klippt mig har jag ju också gjort. Kort blev det igen. Skönt var det. 






Svarta duvor och vissna liljor

Herrejävlar vad det har skapats debatt kring detta att Timbuktu fick ta emot 5i12 priset i kombination av hans och kartellens låt - Svarta duvor och vissna liljor. 
Till en första anblick av låten blev jag förbannad, lika som många av dom som nu debatterar och kritiserar hela denhär grejen. Att hota någon i en låt är att ta steget ett steg för långt. Man kan vara emot något, men hot och våld är fel. Framför allt så tydligt i media. Men sen när jag lyssnar närmare. Förstår texten mer. Läser debattinlägg. Jasons twitterflöde. Då går jag tillbaka till min åsikt kring att han är en bra människa. En låttext kan tolkas på så många olika sätt. Och hans tacktal sen. Det var bara så jävla fenomenalt. Där satte du det mitt i prick. Låt oss alla bara ha samma värde. I grund och botten kommer vi från samma jord. 

Debattinlägget mot Timbuktu och även kartellen

http://debatt.svt.se/2013/11/29/skickliga-antirasister-bor-lasa-machiavelli/

Inlägget där Timbuktu svarar för sig

http://debatt.svt.se/2013/12/03/det-harda-politiska-klimatet-kraver-ocksa-harda-ord/

Ville bara få det sagt. Och när vi ändå är i farten kan jag slänga in ett inlägg Jason skrev om Nelson Mandela - en av vår tids, nej, vår tid blir för litet. En av världens största människor. Som nu gått bort och lämnat ett sånt stort fotspår efter sig på denna jord. Vila i frid. 

http://mobil.dn.se/kultur-noje/jason-diakite-personifierade-det-finaste-hos-manniskor/?brs=d


HEJ MATHILDA

Hej, tänkte bara hälsa till min kära sambo! Visste ni att hon är världens bästa? De tycker hon tydligen själv också, eftersom hon tog denna kunga-bilden på sig själv igår. Kul idé. Fin bild. Jättefin. 
 
 

Med Gustav på besök

Godmorgon bloggen! 
Redan torsdag. I måndags drog jag, Gustav och Mimmi på bio. Hunger games 2. Den va fan bättre än 1an. Den första filmen fastnade jag aldrig riktigt för, den blev lite bra typ 3gången jag såg den. Men tänkte att ja ska ge 2an en chans. Där fick dom mig - nu längtar jag till 3an. 
Mitt på stan i Oslo? 







Tisdag var gustavs första praodag hos oss på Rema. Vi jobbade 14-22 och han klarade det galant. Kul med han på jobbet denna veckan! 
När vi kom hem blev det tvn och kvällsfika.



Onsdag, 10-18 och halsontet var påtagligt. Slitsam dag, men de gick bra. Avslutade dagen med kyckling i puta framför tvn med Mimmi, Mathilda och Gustav. Bra avslut. 


Nu, torsdag. Ledig och har tagit sovmorgon fram tills nu! Skönt, dagens planer är att hänga med gurra, gå på stan osv. Vi hörs! 


Senaste dagarna

Hej! Längesen igen! Kör veckodagarna, så kör vi ett eget inlägg om de 2 senaste helgerna sen! 
I onsdags drog jag, Mimmi, Tilda och Felicia ut till sandvika köpcentrum. En besvikelse faktiskt. Men hittade en fin partytopp! 
Torsdagen var jag ledig. Planerade att inte göra ett skit. Slutade med en stressig dag. Fick sovmorgon och friskna till lite iallafall. Bestämde mig spontant för en klippning. Behövdes som fan. Somnade på soffan och kom försent. Pinsamt. Men klippte mig hos en jätteduktig lärling på studio Alf! 
Drog sen en runda på stan, själv. Mötte sen upp mina för ännu mer shopping. Nu är jag nästan klar med alla klappar! 
Fredagen mötte jag upp Ida för en brunch. Härliga, härliga vän. Pratade bort en massa skit över en varsin crepés. Fortsatte sen till hennes jobb, tog en kaffe i baren och snackade ännu mer skit. 
Sen drog jag och Mimmi hem till Linnéa där Ebba också var. Köpte med oss hämtmat och drack vin. En riktigt bra fredag hörrni! 
Nu: måndag, lillebror på besök och vi är lediga. (Vi för han ska praoa på mitt jobb denna veckan). Så kul att ha honom här! Man känner sig lite mer hel då. 
Tagit sovmorgon. Kollar just nu på film och käkar frulle i soffan. Dagens planer är shopping på stan och sen bio. Vi hörs! 







Hemma hos Linnéa & Felicia finns dessa två texter. 


RSS 2.0